Quantcast

http://picasion.com/

Ο κορεσμός στα Κοιμητήρια Βέροιας είναι εμφανής


Γράφει ο Παύλος Α. Κυρατσής
Τα Μεγαλύτερα «Πανεπιστήμια» της ζωής μας είναι σίγουρα τα Κοιμητήρια και τα Νοσοκομεία. Εάν κάνουμε μία βόλτα,έξω από αυτά θα καταλάβουμε το γιατί. Ο Άγιος των ημερών μας Παίσιος έλεγε «Μόλις περνάμε έξω από τα Νοσοκομεία να κάνουμε τρείς φορές τον Σταυρό μας. Μία για τους ασθενείς. Μία για τους συνοδούς αυτών. Και μία για εμάς που δεν είμαστε, μέσα σε αυτά». Μόλις περνάω έξω από τα Κοιμητήρια στην Βέροια, κάνω τον Σταυρό μου. Δύο φορές. Μία για τους Κεκοιμημένους. Και μία εάν «φύγω» από τον Κόσμο να βρεθεί, θέση και χώρος να βάλουν το αμαρτωλό σαρκίο μου.
Ο κορεσμός είναι πια εμφανής. Επιτέλους ο Δήμος Βέροιας με συνεργασία και άλλων φορέων, πρέπει κάτι να κάνει. Η Βέροια πρέπει να αποκτήσει και δεύτερο Κοιμητήριο. Από σεβασμό στους Κεκοιμημένους μας. Από την σκέψη και μόνο ότι κάποια στιγμή θα έρθει η σειρά μας. Όπως το σπίτι μας, τον δικό μας χώρο τον θέλουμε καθαρό. Με ευπρέπεια να έχουμε και το «σπίτι» των προσφιλών μας Κοιμηθέντων. 

Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει, γιατί το πρόβλημα θα το βρούμε μπροστά μας. Πόσα χρόνια ακούμε, όχι εδώ έχουμε θέμα. Όχι εδώ υπάρχει πρόβλημα. Ας τον δούμε σοβαρά πιά το θέμα. Η Βέροια το έχει ανάγκη, το δεύτερο Κοιμητήριο.

Ο Προστάτης και Άγιος των Κοιμητήριων Βέροιας Αθανάσιος που σήμερα εορτάζει ας δώσει την βοήθεια Του. Επιτέλους για το καλό όλων μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ