Κρυώσατε; Φτιάξτε πεντανόστιμο τραχανά με απάκι!

Βάλσαμο για το κρύο, νόστιμος, εξαιρετικά θρεπτικός και δυναμωτικός. Ο τραχανάς, έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και ετοιμάζεται γρήγορα. Αυτές τις κρύες μέρες, ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει ένα πιάτο ζεστό παραδοσιακό τραχανά με απάκι, για ένα έξτρα άρωμα και γεύση. Δείτε τι υλικά θα χρειαστείτε και πως θα τον ετοιμάσετε:
 

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ιδρώσει καλά. Προσθέτουμε τον τραχανά και το ζωμό και αφήνουμε μέχρι να μαγειρευτεί ο τραχανάς καλά.

Αφού τραβήξει σχεδόν όλα τα υγρά, προσθέτουμε το θυμάρι, το χοιρινό, και στο τέλος το δένουμε με το βούτυρο. Τέλος προσθέτουμε το λάδι τρούφας και τη γραβιέρα και σερβίρουμε αμέσως. (o τραχανάς μας θα πρέπει να έχει κρεμμώδη υφή)

Υλικά: 

300 γρ τραχανάς ξινός ή γλυκός
100 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζωμός κότας ή λαχανικών
Λίγο φρέσκο θυμάρι
200 γρ απάκι κομμένο σε κύβους ή καπνιστό χοιρινό
100 γρ βούτυρο σε κύβους
70 γρ γραβιέρα Μετσόβου λεπτοκομμένη σε νιφάδες (flakes)
5 σταγόνες λάδι τρούφας
100 γρ ελαιόλαδο

Επιμέλεια : Μεταξάς Γιώργος

Δημοφιλείς αναρτήσεις