Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με τη μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη γιόρτασε το ΚΕΜΑΕΔ Βέροιας (φωτο-video)

Την ετήσια μουσικοχορευτική του παράσταση, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου2/12 στο Χώρο Τεχνών, το Κέντρο Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων δήμου Βέροιας (ΚΕΜΑΕΔ). Η φετινή παράσταση ήταν ένα μουσικό αφιέρωμα στο έργο του Λουκιανού Κηλαηδόνη «αχ! Πατρίδα μου
γλυκειά». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Τσαπαρόπουλος εκ μέρους του Δημάρχου και η περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη. 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η σύζυγος του Λουκιανού Κηλαηδόνη, ηθοποιός και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, που βρέθηκε στη Βέροια αποκλειστικά για να παρακολουθήσει τη βραδιά, τη μοναδική εκδήλωση όπως είπε, που έπειτα από το χαμό του Λουκιανού επέλεξε να παραβρεθεί. «Εμείς ακόμα στο σπίτι δεν ακούμε κανένα τραγούδι του Λουκιανού. Μας έχουν καλέσει σε πολλές εκδηλώσεις αφιερωμένες σε αυτόν, είναι η μόνο στην οποία παραβρίσκομαι, γιατί αγαπώ τη Βέροια και την προσπάθεια των παιδιών. Ξέρω ότι και ο Λουκιανός θα το ήθελε και θα ξεχώριζε αυτή την εκδήλωση», ανέφερε ιδιαιτέρως φορτισμένη και δέχθηκε το «Δέντρο της Ζωής», ένα έργο που φιλοτεχνήθηκε ως αναμνηστικό για τη βραδιά αυτή.
Η εθελόντρια Διευθύντρια του ΚΕΜΑΕΔ Μελίνα Δαμιανίδου, τίμησε κάποιους από τους εθελοντές που είναι κοντά στη Μέριμνα με κάθε τρόπο, την κ. Μαρίνα Ψωμιάδου και δυο από τους ανθρώπους του «Βριληττός» Κατερίνα Ψωμιάδου και Δημήτρη Κοτσιώνη.
Στη συνέχεια, μίλησε η μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη, μέσα από τις φωνές των μικρών παιδιών της Σχολικής Χορωδίας Βέροιας, των μελών της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας και του βαρύτονου Γιώργου Κυρόπουλου. Όπως κάθε χρόνο, στη σκηνή μαζί με τα παιδιά, ο πιανίστας Γιώργος Μπελίρης και η μουσικός και Ελένη Αναγνώστου, που συνόδευαν με το πιάνο και το τραγούδι τους τις χορωδίες αλλά και τις χορογραφίες των παιδιών της Μέριμνας, που επιμελήθηκε για μια ακόμα φορά η χορογράφος Μελίνα Παπαδοπούλου. 
Οι παρουσιαστές της βραδιάς Χαρά Κοντού και Νίκος Μουρτζίλας, φέτος είχαν τριπλό ρόλο, της παρουσίασης, την υποκριτικής και του τραγουδιού. Όλοι μαζί, συντέλεσαν στο να παρουσιαστεί ένα άρτιο αποτέλεσμα που καταχειροκροτήθηκε από την κατάμεστη αίθουσα του Χώρου Τεχνών. 
Την εκδήλωση παρακολούθησε και μια καινούρια φίλη του Κέντρου Μέριμνας, η Λούνα, το πανέμορφο λαμπραντόρ, που έχει αφιερώσει τη σκυλίσια του ζωή, στο να βοηθάει άτομα με αναπηρία και να κάνει συντροφιά σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση:


















































































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ