Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στον ΕΛΓΑ Βέροιας οι αγρότες - Τι τους απάντησε η Προϊσταμένη (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Συμβολική κατάληψη στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 2/8 οι αγρότες, οι επαγγελματίες και οι εργάτες γης της Ημαθίας. Πρόκειται όπως είπαν για το πρώτο βήμα των κινητοποιήσεών τους, καθώς σε περίπτωση που δε δικαιωθούν τα αιτήματά τους, θα προχωρήσουν σε μπλόκα. Όπως χαρακτηριστικά είπε και
ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης, από την Κουλούρα θα ξεκινήσει ο αγώνας των αγροτών σε όλη την Ελλάδα.
«Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ», ήταν το χαρακτηριστικό σύνθημα που φώναξαν έξω από τα γραφεία, προειδοποιώντας για έναν... καυτό Αύγουστο σε περίπτωση που ο ΕΛΓΑ δεν προχωρήσει άμεσα στην αναγγελία των ζημιών που υπέστη η παραγωγή τους από την έντονη βροχόπτωση, τις εκτιμήσεις και την αποζημίωσή τους. 
Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των αγροτών επισκέφθηκε την προϊσταμένη του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας Μαρία Παππά, της έθεσαν τα ερωτήματά τους για την καθυστέρηση των αναγγελιών των ζημιών από την έντονη βροχόπτωση, των εκτιμήσεων και επομένως και των αποζημιώσεων. «Το συγκεκριμένο θέμα έχει πάει στο Υπουργείο, έχει ήδη οριστεί επιτροπή, ξεκινάει τις εργασίες της και είναι δεσμευμένη μέσα σε τρεις εβδομάδες να δώσει πόρισμα. Εφόσον πάρουμε το πόρισμα της επιτροπής θα γίνουν οι δηλώσεις», απάντησε η Προϊσταμένη. Δείτε το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες:













ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ