Ο Σεφ του «Βεροιώτη» προτείνει: Γαρίδες τυλιχτές με μπέικον

Καθαρίζετε τις γαρίδες βγάζοντας το εντεράκι αφήνοντας ανέπαφη την ουρά. Ανακατεύετε το λάδι, το ξίδι, το σκόρδο και τη ρίγανη σε μπολ, προσθέτετε τις γαρίδες και δουλεύετε καλά το μείγμα. Σκεπάζετε το μπολ, το αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα, (κατά προτίμηση όλη νύχτα) και στραγγίζετε το μείγμα. Κόβετε τις φέτες του μπέικον στα 3. Τυλίγετε ένα κομμάτι
μπέικον γύρω από κάθε γαρίδα, το ασφαλίζετε με οδοντογλυφίδα. Ψήνετε τις γαρίδες σε προθερμασμένο γκριλ για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθεί το μπέικον και να γίνουν οι γαρίδες, γυρίζοντας τες πότε πότε.

Υλικά:

10 - 12 μεγάλες γαρίδες (ωμές)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας άσπρο ξίδι
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
Λίγη φρέσκια ρίγανη
8 φέτες μπέικον

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος

Δημοφιλείς αναρτήσεις