Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το «Μαύρο Φτερό» της Βέροιας

Στην ιστορία της Βέροιας, υπήρξαν ποδοσφαιριστές με εξαίρετο ταλέντο, οι οποίοι τίμησαν τα χρώματα της «Βασίλισσας του Βορρά». Αυτό συνέβη κυρίως στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές του 1990. Σίγουρα όμως, οι συγκεκριμένοι βοήθησαν στο να μπουν τα θεμέλια, ώστε το οικοδόμημα της Βέροιας να ορθώσει σιγά σιγά το ανάστημά του και να καθιερωθεί στα σαλόνια της Α' Εθνικής. Ένας από αυτούς, ήταν ο Κώστας Μαλουμίδης ή το «Μαύρο φτερό» όπως ήταν το παρατσούκλι του, το οποίο προήλθε από την ευκινησία του στο χορτάρι και το μελαψό του δέρματος του.

Πολλοί δε, τον φώναζαν χαϊδευτικά «Μαλούμα» και κάποιοι άλλοι του απέδωσαν το προσωνύμιο «φονιάς», για να πικάρουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, που είχαν «προλάβει» να το αποδώσουν στον Δημόπουλο.

Ποιος να ξεχάσει άλλωστε το «Μαλούμα, Μαλούμα εσύ είσαι ο φονιάς, και όχι ο Δημόπουλος ο παλιοπ**στ**ας» που δονούσε το δημοτικό στάδιο της Βέροιας στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όπως και το «Φόρτσα Μαύρο Φτερό».

Το 1988, στα 32 του, ο Μαλουμίδης άφησε τον Ηρακλή και μετακινήθηκε στη Βέροια για δύο χρόνια. Εν συνεχεία, θα επιστρέψει στον Εδεσσαϊκό, τον οποίο βοηθά να ανέβει στην Α’ Εθνική, για πρώτη φορά στην ιστορία του (1992)!!! Στα 36 του, ο Μαλουμίδης σταματά το ποδόσφαιρο, κλείνοντας τον άκρως επιτυχημένο κύκλο του στα γήπεδα.

Πρέπει τέλος να αναφέρουμε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει τρεις φορές με την εθνική μας ομάδα. Εκπληκτικός τεχνίτης, αρκετοί ήταν αυτοί που πίστευαν πως αν ήταν Βραζιλιάνος, θα είχε κάνει μεγαλύτερη καριέρα για τα δεδομένα της εποχής, μιας και με τις ενέργειές του αποσυντόνιζε τις αντίπαλες άμυνες.

Πλέον, εργάζεται ως καθηγητής χημείας στην Έδεσσα και ασχολείται ενεργά με την ομάδα που τον ανέδειξε, αυτήν του Εδεσσαϊκού.

Δείτε το video:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ