Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο Ευρωκοινοβούλιο για το μέλλον του νερού στην Ευρώπη ο Παύλος Δραγκόλας

Σε εκδήλωση του Ευρωκοινοβουλίου για το μέλλον του νερού στην Ευρώπη καλέστηκε ως εισηγητής ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΔΕΥΑ, Παύλος Δραγκόλας. Την εκδήλωση διοργάνωσε η ανεξάρτητη Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα και συμμετείχαν εκπρόσωποι κινημάτων και οργανώσεων του Ευρωπαϊκού κινήματος νερού. Οι ομιλητές παρουσίασαν τα τεκταινόμενα για το ζήτημα του νερού στις χώρες τους. Μετά την αποτυχία του μοντέλου ιδιωτικοποίησης που προωθήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες σε χώρες της Ευρώπης το νερό επαναδημοτικοποιείται (Βερολίνο, Παρίσι κ.ά.). Σε διεθνές επίπεδο επίσης όπου το νερό είχε ιδιωτικοποιηθεί επιστρέφει υπό δημόσιο έλεγχο.

Παρά την αρνητική ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση του νερού και το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την πρωτοβουλία Ευρωπαίων πολιτών right2 water, η Παγκόσμια Τράπεζα και τα ΔΝΤ απαιτούν από τις χώρες που είναι υπό οικονομική επιτήρηση όπως Ελλάδα-Πορτογαλία και Ιρλανδία να ιδιωτικοποιήσουν τις υπηρεσίες ύδρευσης.

Τα κινήματα της Ευρώπης διατράνωσαν την αντίθεση τους σε κάθε πολιτική που μετατρέπει το κοινό αγαθό σε εμπόρευμα και ζητήθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο να συνεχίζει να στηρίζει τους αγώνες εναντίον της ιδιωτικοποίησης του νερού, κατευθύνοντας την κομισιόν να εφαρμόσει τη βούληση των Ευρωπαίων πολιτών στο θέμα αυτό, δίνοντας έτσι το παράδειγμα ενίσχυσης των ευρωπαϊκών θεσμών που βρίσκονται υπό έντονη αμφισβήτηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ