Νέες ρίψεις αντιλυσσικών εμβολίων - δολωμάτων στην Ημαθία

Στα πλαίσια διενέργειας του προγράμματος εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων, Φθινόπωρο του 2016, στις 4.11.2016 πραγματοποιήθηκαν ρίψεις εμβολίων - δολωμάτων από αέρος στις παρακάτω περιοχές της Π.Ε. Ημαθίας: Πλάτανος, Κλειδί, Τρίκαλα, Κυδωνία, Κορυφή, Νησελούδι, Παλαιόχωρα, Νεοχωρόπουλο, Πλατύ, Λιανοβέργι, Αλεξάνδρεια, Σχοινάς, Νησέλι,
Καψοχώρι, Λουτρός, Βρυσάκι, Νησί, Πολυπλάτανος, Αγγελοχώρι, Αρχάγγελος, Νέα Νικομήδεια, Σταυρός, Μακροχώρι, Διαβατός, Μέση, Άμμος, Μετόχι Προδρομου, Χαράδρα. Όσον αφορά την διαχείριση των εμβολιακών δολωμάτων, γνωρίζουμε στους πολίτες τα εξής, προκειμένου να τα διαχειριστούν με ασφάλεια και να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού της λύσσας:
- Τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό λύσσας και σε περίπτωση επαφής με αυτό, πρέπει να επισκεφθούμε άμεσα το γιατρό. Σε περίπτωση επαφής με τα χέρια πλένουμε αμέσως σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και επισκεπτόμαστε αμέσως το γιατρό(ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ή ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ).
- Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων εμβολιακών δολωμάτων (μικροί κύβοι χρώματος λαδί-καφέ με οσμή ψαριού), σε αγροτικές, δασώδεις ή κατοικημένες περιοχές ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ Ή ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ.
- Σε κάθε περίπτωση εύρεσης τέτοιων εμβολιακών δολωμάτων ενημερώνουμε άμεσα την τοπική κτηνιατρική αρχή (Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ-Μητροπόλεως 44 – Βέροια, τηλ. 23313 50193, 50135), προκειμένου να τα διαχειριστεί με ασφάλεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις