Ο Σεφ του «Βεροιώτη» προτείνει: Κουνέλι στη γάστρα

Αποβραδίς πλένετε το κουνέλι, το κόβετε σε μερίδες και το τοποθετείτε στη γάστρα. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, το δενδρολίβανο, το κρασί και το λάδι. Σκεπάζετε με το καπάκι και αφήνετε στο ψυγείο όλη νύχτα. Το πρωί το βγάζετε από το ψυγείο, προσθέτετε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, νερό και το ζωμό λαχανικών. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά, καπακώνετε τη γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180© για 2 ½ περίπου ώρες.

Tips: τα κυνήγια γενικά θέλουν καλό μαρινάρισμα

Αν το κουνέλι έχει βαριά μυρωδιά το βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και ξύδι για μια ώρα, κατόπιν ξεπλένετε και το μαρινάρετε.

Υλικά: 1 κουνέλι

1 κιλό πατάτες χοντροκομμένες

1 κρεμμύδι χοντροκομμένο

2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 ποτήρι λευκό κρασί

10 μανιτάρια(ότι ποικιλία θέλετε)

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ζωμό λαχανικών

Αλάτι, πιπέρι

1 κλωνάρι δενδρολίβανο

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς