Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Ο Απερίσκεπτος Πλοηγός» του Γιώργου Ανδρέου παρουσιάστηκε στη Βέροια

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 20/10 στο «Εκκοκκιστήριο Ιδεών» στη Βέροια, η πρώτη ποιητική συλλογή του μουσικοσυνθέτη, στιχουργού και ποιητή Γιώργου Ανδρέου, με τίτλο «Ο Απερίσκεπτος Πλοηγός». «Πολύτιμο άνθρωπο» χαρακτήρισε τον Ανδρέου ο Γιάννης Ναζλίδης στον πρόλογό του. «Οι λέξεις είναι ερωμένες του, δεν τις παντρεύεται, τις τριγυρνά στα
στενά της ελευθερίας. Όταν τον γνώρισα έσφυζε από δημιουργικότητα. Χαίρομαι που η ψυχή του αναπαύεται μέσα στις γραμμές. Αυτό είναι ο θρίαμβος της αγνότητας».
«Έρχομαι με κακό όνομα στο χώρο, επειδή τραγουδάω. Γράφω όμως μόνος μου τους στίχους των τραγουδιών και αν μετά από την πρόσφατη βράβευση με Νόμπελ Λογοτεχνίας του Μπομπ Ντίλαν, η γραφή στίχων αναγνωρίστηκε.
Το τραγούδι είναι σπουδαίο πράγμα αλλά η μινιμαλιστική του φόρμα, αυτή των τριών λεπτών, με κάνει να νιώθω φυλακισμένος σε μια κατά τα άλλα όμορφη και πολύ δυνατή φυλακή. Αυτός ήταν και ο λόγος που έγραψα το πρώτο μου μυθιστόρημα». 
«Οι τέχνες ήταν κλεισμένες σε ένα κουτί που κάποτε άνοιξε και σκορπίστηκαν σε διάφορα σημεία. Έκτοτε αναζητούν η μία την άλλη και όταν συναντιούνται, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό», είπε θέλοντας να σχολιάσει το πάντρεμα της ποίησης και της μουσικής.
Ο Γιώργος Ανδρέου χάρισε στο κοινό και την ανάγνωση κάποιων ποιημάτων που περιέχονται στη συλλογή «Ο Απερίσκεπτος Πλοηγός», μεταξύ αυτών και το ομώνυμο ποίημα. 

Και με αφορμή το τραγούδι «Μικρή Πατρίδα» που ακούστηκε στην αρχή της παρουσίασης, με τον χαρακτηριστικό στίχο «Δεν έκανα ταξίδια μακρινά...» να ευχηθούμε ο «Απερίσκεπτος Πλοηγός» να οδηγηθεί στο πιο μακρύ ταξίδι.








ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ