Quantcast

http://picasion.com/

«Πρασινοφρουρός»: Χρόνια πολλά ΠΑΣΟΚ μου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1981 ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Συγκίνηση ρε φίλε. Έχει σηκωθεί η τρίχα κάγκελο. Σαν σήμερα πριν από 35 χρόνια, ήρθε το σοσιαλιστικό κόμμα στην κυβέρνηση. Επιτέλους έφυγε η δεξιά του Καραμανλή. Ο Ανδρέας Παπανδρέου μ' όλες τις στελεχάρες της εποχής, κατέκτησε το αδιανόητο για την εποχή εκείνη ποσοστό του 48%. Σχεδόν η μισή Ελλάδα δηλαδή
ψήφισε ΠΑΣΟΚ. Είπε ΝΑΙ στην αλλαγή και άνοιξε την πόρτα της στο μέλλον. Γιατί ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, σημαίνει λαός στην εξουσία.
Βλέπω στο παρακάτω βίντεο τον μεγάλο μας ηγέτη, τον άνθρωπο που άλλαξε την μοίρα της Ελλάδας, τον αθάνατο πρόεδρο της καρδιάς μας, τον Ανδρέα Παπανδρέου και θέλω να κλάψω! Αξέχαστα χρόνια που έχουν γραφτεί στην ιστορία.

Γιατί εμείς στο ΠΑΣΟΚ κάναμε έργα... Να σου θυμίσω την Εγνατία Οδό που πλέον πας Θεσσαλονίκη άνετα και ωραία; Το Νοσοκομείο Βέροιας; Την αναβάθμιση των συναιτερισμών της Ημαθίας; Τα δεκάδες σχολεία; Τις αστικές αναπλάσεις; Τι να πρωτοθυμηθώ;

Δείτε κόσμο. Δείτε λαοθάλασσα στην Πλατεία Ωρολογίου. Η συγκεκριμένη φωτογραφία απεικονίζει το κέντρο της Βέροιας, τον Οκτώβριο του 1981 στην μεγάλη προεκλογική ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου στην πόλη μας.
Απ' ότι βλέπετε χιλιάδες Πασοκτσήδες εκείνης της εποχής μαζεύτηκαν στην πιο κεντρική πλατεία και έδωσαν το σύνθημα της νέας εποχής. Πρόκειται για μια πολύ σπάνια πολιτική φωτογραφία που φέρνει στις μνήμες μας, αθάνατες πολιτικές στιγμές. Κάπου εκεί, ήμουν και εγώ με την σημαιούλα του ΠΑΣΟΚ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ