Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«ΣΤΟΠ» από τη Δημοτική Κοινότητα στην εισήγηση της δημοτικής αρχής για τους οίκους ανοχής!

«ΑΤΑΚΤΗ» ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Με 2 ψήφους υπέρ και με 5 λευκά, η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας είπε επί της ουσίας «όχι» στην εισήγηση του Αντιδημάρχου Στέλιου Ασλάνογλου για την αύξηση της απόστασης των οίκων ανοχής από το σχολείο στα Γιοτζαλίκια στα 300 μέτρα. Ήταν η τοποθέτηση της Συρμούλας Τόπη-Τζήμα,
που άλλαξε το κλίμα στη συνεδρίαση και αντί για μια τυπική επικύρωση της εισήγησης του αντιδημάρχου, τελικά προέκυψε η ολική ανατροπή. Η κ. Τζήμα έκανε λόγο για πρεμούρα της δημοτικής αρχής αντιπροτείνοντας μια εναλλακτική πρόταση, ώστε να διασφαλισθεί η νομιμότητα και η τήρηση της εθνικής νομοθεσιας, να ισχύσει το όριο για τις νέες άδειες ενώ για την ανανέωση των παλιών αδειών - εφόσον πληρούν όλες τις άλλες προϋποθέσεις σύμφωνα με το νόμο - να τεθούν συγκεκριμένοι όροι σε σχέση με τη λειτουργία του σχολείου. Όπως για παράδειγμα συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας, μη εμφανή διακριτικά και μη εμφανή είσοδο. 

Η πρότασή της κ. Τζήμα βρήκε σύμφωνη ακόμα και την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Ελήνη Γκόγκα που κι αυτή τελικά ψήφισε λευκό! 


Για την ιστορία, υπέρ της εισήγησης του αντιδημάρχου ψήφισαν μόνο οι κύριοι Κώστας Κεφαλίδης και Δημήτρης Μπρανιώτης, ενώ λευκό ψήφισαν τόσο οι κυρίες της αντιπολίτευσης Συρμούλα Τόπη-Τζήμα και Σοφία Τυφλίδου αλλά και οι κυρίες της συμπολίτευσης, όπως προαναφέραμε και η ίδια η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας.


Θυμίζουμε ότι το θέμα για τη γνωμοδότηση περί καθορισμού της απόστασης των οικημάτων που χρησιμοποιούνται από εκδιδόμενα επ’ αμοιβή πρόσωπα από το σχολικό συγκρότημα στην περιοχή «Γιοτζαλίκια», συζητήθηκε σήμερα Τετάρτη, μετά από αναβολή της συνεδρίασης της Δευτέρα εν μέσω αντιδράσεων για την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου διά... τηλεφώνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ