Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Για τους μεν είμαι προδότρια, για τους δε ρατσίστρια»

Δεν κρύβει την απογοήτευσή της, μιλώντας στο «Έθνος» η χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος Βάνα Δημητριάδου-Μπρουσκέλη, που παραιτήθηκε από πρόεδρος του 1ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, καταγγέλλοντας απειλές και προπηλακισμούς σε βάρος της από άλλους γονείς γιατί ήταν από τους ελάχιστους που τάχθηκαν υπέρ της φοίτησης
προσφυγόπουλων στο σχολείο της. Ακραίες και μισαλλόδοξες φωνές από τη μια και μια παρερμηνεία των δηλώσεών της από την άλλη έφεραν τον τόπο της στο επίκεντρο της αρνητικής δημοσιότητας πανελλαδικά, αλλά και την ίδια να βάλλεται και από τις δύο πλευρές: τόσο από τους υποστηρικτές όσο και από τους πολέμιους της εκπαίδευσης προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Ύβρεις

Η κυρία Δημητριάδου και οι μόλις τρεις άλλοι γονείς που υποστήριξαν την υπό προϋποθέσεις δημιουργία τάξεων υποδοχής παιδιών προσφύγων στις σχολικές αίθουσες κατά την επίμαχη συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων το περασμένο Σάββατο, βρέθηκαν στη δίνη τρομοκράτησης, υβριστικών επιθέσεων και απειλών από έναν πυρήνα ατόμων, οι οποίοι με ακροδεξιά συνθήματα και χωρίς να προβάλλουν κανένα επιχείρημα μετέτρεψαν τη συνέλευση σε οχλαγωγία, επιβάλλοντας τις ακραίες θέσεις τους.

Αποχωρώντας από τη συνέλευση, η κυρία Δημητριάδου ρωτήθηκε από τοπικό μέσο ενημέρωσης για το αποτέλεσμά της και δήλωσε, με ένα χαμόγελο-μειδίαμα στα χείλη, πως η απόφαση ήταν «ένα καθαρό όχι, χωρίς προϋποθέσεις». Αυτή η δήλωση, και κυρίως η ειρωνική έκφραση του προσώπου της, παρερμηνεύτηκαν από μερίδα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, που απέδωσαν στην πρόεδρο του Συλλόγου ρατσιστική συμπεριφορά και ακραίες αντιλήψεις.

«Είμαι ένα άτομο χαμηλών τόνων, δημοκρατικών αντιλήψεων και η Αλεξάνδρεια με γνωρίζει. Είμαι πολύ απογοητευμένη από όλο αυτό», είπε στο «Έθνος», μη θέλοντας να δώσει συνέχεια.

Γνωστή στην κοινωνία της Αλεξάνδρειας και για την κοινωνική της δράση, αφού στάθηκε αλληλέγγυα απέναντι στους πρόσφυγες του καταυλισμού μαζί με τον σύζυγό της και πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας Νίκο Μπρουσκέλη, η κυρία Δημητριάδου επισημαίνει στην επιστολή παραίτησής της πως πάντα ήταν και είναι αρωγός στους συνανθρώπους της, τόσο ως πολίτης όσο και ως γιατρός.

«Αυτό εξάλλου έκανα ορισμένες φορές προς τους πρόσφυγες μαζί με τον σύζυγό μου και άλλους εθελοντές, όταν οι πρόσφυγες είχαν εγκλωβιστεί στον ΣΕΑ Πλατάνου τον περασμένο Μάρτιο», αναφέρει. Στην επιστολή κάνει λόγο για απειλές και ύβρεις που δέχτηκε στη συνέλευση από ορισμένους που «είχαν αποφασίσει να μην κάνουν συζήτηση και να ζητήσουν να ενημερωθούν, αλλά προσήλθαν στο σχολείο για να προπηλακίσουν». «Για τους συμπολίτες μου είμαι η προδότρια που θέλει να βάλει τα προσφυγόπουλα στα σχολεία. Για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα είμαι η ρατσίστρια που δεν τα θέλει...» σημειώνει στο «Έθνος».

Μονόδρομος η παραίτηση

Η ίδια επισημαίνει πως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το αυτονόητο και καθολικά αναγνωρισμένο δικαίωμα των προσφυγόπουλων να φοιτήσουν στο σχολείο, όπως ο νόμος επιτάσσει, ενώ δηλώνει πως η παραίτησή της είναι μονόδρομος, καθώς δεν μπορεί να υλοποιήσει την απόφαση της πλειοψηφίας, η οποία «πέρα από το ότι δεν προβλέπεται από πουθενά, εξυπηρετεί μόνο λογικές που είναι ξένες σε μένα». Την ίδια ώρα, και ενώ τα σχολεία της Αλεξάνδρειας που είπαν «όχι» στη φοίτηση προσφυγόπουλων αυξάνονταν σε 6 (σε σύνολο 7 δημοτικών που λειτουργούν στην πόλη), οι Σύλλογοι Γονέων επιμένουν στη στείρα άρνησή τους. Με κοινή επιστολή τους προς τους διευθυντές Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και Ημαθίας, τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας και τους βουλευτές του νομού, που υπογράφουν οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων του 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 6ου και 7ου Δημοτικού, τονίζουν εκ νέου την «πλήρη αντίθεσή» τους στο πρόγραμμα, επικαλούμενοι λόγους υγιεινής, παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί επανειλημμένως από αρμόδια κυβερνητικά χείλη ότι θα εμβολιαστούν όλα τα παιδιά.

Πηγή: Έθνος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ