Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πόσο θα κοστίσει φέτος το χειμώνα στα νοικοκυριά της Βέροιας να ζεσταθούν

Με πετρέλαιο σε τιμές που με βάση τις μέχρι στιγμής προβλέψεις θα κινηθούν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, θα ζεσταθούν φέτος τον χειμώνα τα Βεροιώτικα νοικοκυριά. Εάν δεν υπάρξει κάποια σοβαρή ανατροπή στη διακύμανση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, το διάστημα που απομένει μέχρι την έναρξη της διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης στις 15
Οκτωβρίου, οι καταναλωτές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, δεν θα καταλάβουν την αύξηση του ΕΦΚ από τα 230 ευρώ το χιλιόλιτρο στα 280 ευρώ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι τιμές αναμένεται να διαμορφωθούν στα περυσινά χαμηλά επίπεδα των 87 λεπτών το λίτρο περίπου. Χωρίς την αύξηση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ στο 24%, η τιμή θα ήταν κατά 6 λεπτά περίπου χαμηλότερη στα 81 λεπτά το λίτρο. Για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, η τιμή στον βαθμό που δεν θα διαφοροποιηθεί, το ύψος του σε σχέση με πέρυσι (25 λεπτά το λίτρο) θα διαμορφωθεί στα 52 λεπτά το λίτρο.

Το ύψος του επιδόματος όπως και οι δικαιούχοι αναμένεται να οριστικοποιηθούν με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που θα εκδοθεί κατά πάσα πιθανότητα μέχρι την έναρξη της νέας χειμερινής σεζόν. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέρυσι οι δικαιούχοι επιδόματος ήταν 700.000 έναντι 1,1 εκατ. την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Δυστυχώς, οι καταναλωτές της Ημαθίας δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης φυσικού αερίου, αφού το δίκτυο δεν έχει φτάσει ακόμα εδώ. Η εξοικονόμηση στην περίπτωση χρήσης αερίου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα φτάσει φέτος το 37%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ