Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αντιστράτηγος Κωνσταντάρας: «Έχουμε μειώσεις 30% στους μισθούς μας»


Το κύριο αίτημα των Αποστράτων Στρατιωτικών Ημαθίας, που τους οδήγησε να συσπειρωθούν για πρώτη φορά με τα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις του νομού μας, παρουσίασε το μεσημέρι της Δευτέρας 7/9 ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν. Ο πρόεδρος του παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων
Αξιωματικών Στρατού Ημαθίας αναφέρθηκε στις παράνομες μειώσεις, στη μη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις των δικαστηρίων, ενώ κάλεσε τους πολίτες της Ημαθίας στην Πανελλήνια Διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 9/9. Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Η ΕΑΑΣ χρηματοδοτείται αποκλειστικά και μόνο από τις εισφορές των μελών της. Ο προϋπολογισμός του κράτους δε συνεισφέρει στα της Ενώσεως, αντίθετα έρχεται με νόμους, ζητάει τα αποθεματικά μας και τα χρησιμοποιεί όπως θέλει. Έτσι είχαμε 1,5 εκ. ευρώ απώλειες από το PSI και 1 εκ. ευρώ στο Α' εξάμηνο του '15. Έκτοτε αγνοούμε το τι συμβαίνει με τα αποθεματικά μας. Από το 2012 που άλλαξε το μισθολόγιο είχαμε επιπλέον από το υπόλοιπο δημόσιο, μειώσεις έως και 30%. Αντιδράσαμε δυναμικά και νομικά και δικαιωθήκαμε. 

Το Ελεγκτικό Συνέδριο επέβαλε πρόστιμο στον Υπουργό Οικονομικών 200.000 ευρώ για μη συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣΤΕ. Ξαναδικαιωθήκαμε αλλά φως δεν είδαμε. Κάποια στιγμή ο υπουργός έδωσε πίσω -υποθετικά- αυτά που έπρεπε να πάρουμε. Ακόμα το δίνει με μηνιαίες δόσεις. Διαπιστώνουμε λοιπόν πως υπάρχει σαφές έλλειμμα δημοκρατίας σχετικά με εμάς. Αυθαίρετη αγνόηση των δικαστικών αποφάσεων είναι εκτροπή από τα νομίμως δεδομένα. 

Απαιτούμε συμμόρφωση της Διοίκησης με τις υποχρεώσεις της και τήρηση του Συντάγματος και καλούμε σε αυτό το πλαίσιο τους πολίτες της Ημαθίας, να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας για την προάσπιση του Συντάγματος και των νόμων. Αυτό είναι το κύριο αίτημα των Αποστράτων και των οικογενειών τους που ανέρχονται στις 320 οικογένειες... αρκετοί ψήφοι για να περιφρονηθούμε!», ανέφερε, ενώ στο τέλος επεσήμανε πως «Αυτή η κυβέρνηση σε εμάς δε θέλει να δώσει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ