Ο σέφ του «Βεροιώτη» προτείνει: Κανελόνια με κιμά

Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά. Αφού χρωματίσει σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, τον μαϊντανό και το ξύλο κανέλας. Τέλος προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό κ σιγοβράζουμε για ½ ώρα. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα
τυριά, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με ένα κουταλάκι τα κανελόνια μας. Τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα από τις υπόλοιπες τομάτες, λίγο νεράκι, σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο κ ψήνουμε για 40΄στους 180© σε προθερμασμένο φούρνο. Δυο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο ξεσκεπάζουμε ,ρίχνουμε τα τυριά και γκραντινάρουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσουν .
ΥΛΙΚΑ: 25 κανελόνια

1 κιλό κιμά

6 ώριμες τομάτες τριμμένες(3 για τον κιμά και 3 για τη σάλτσα)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

Αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα ζάχαρη

1 ξύλο κανέλας, λίγο ελαιόλαδο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

150 γρ.κεφαλογραβιέρα τριμμένη(100 για τη φάρσα και 50 για πάνω)



150γρ.κασέρι τριμμένο(100 για τη φάρσα και 50 για πάνω)