Το σχόλιο του Τανιμανίδη για την απαγόρευση της λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά

Με αφορμή τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, ο Σάκης Τανιμανίδης ανέβασε στο Instagram, μία φωτογραφία από την επίσκεψη του «World Party» στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας. Σ' εκείνο το ταξίδι τον είχε συνοδέψει ο πατέρα του, Στέφανος, με τον οποίο πόζαραν μαζί στην φωτογραφία. Στο κείμενο που ανήρτησε, ο ποντιακής καταγωγής και τηλεοπτικός παραγωγός σχολιάζει

τηναπόφαση των τουρκικών αρχών να απαγορεύσουν την τέλεση τηςλειτουργίας ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, στην Παναγία Σουμελάτης Τραπεζούντας. «Στα 35 μου χρονια έχω γιορτάσει 33 φορες τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά στην Βέροια! Δύο φορές έλειψα μόνο και η μία είναι φέτος που βρίσκομαι στη Νάξο με τη Χριστίνα.
Τουλάχιστον όμως θα θυμηθώ σε λίγο στον ALPHA (22:45) το ταξίδι μας με τα υπόλοιπα παιδιά στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας, όπου είχα τη τύχη να πάω μαζί με τον πατέρα μου...οσο περήφανος νιώθω που είμαι Πόντιος, δέκα φορές πιο περήφανος νιώθω που έκανα αυτό το ταξίδι μαζί με του! Και αφού τα λέμε σήμερα , να πω και για την απαράδεκη κίνηση της Τουρκίας να απαγορέψει σήμερα Δεκαπενταύγουστο την λειτουργία στην Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα. Είναι έλλειψη πολιτισμού και ένδειξη χαμηλού ΙQ οποιαδήποτε απαγόρευση των πιστεύω και των παραδόσεων άλλων ανθρώπων απλά γιατί έτσι γουστάρει κάποιος (παραδόσεις και τρόποι λατρείας που δεν βλάπτουν τους υπόλοιπους...γιατί έχουμε και από αυτούς !). #ProudPontian #Soumela #temeteron #lelevose», έγραψε ο Σάκης Τανιμανίδης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις