Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε ημερίδα για τις γυναίκες θύματα βίας συμμετείχε το Κέντρο Συμβουλευτικής Βέροιας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 1 Ιουλίου η συμμετοχή του ΣΚ Βέροιας σε ημερίδα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (E.K.K.A.) με τίτλο: «Παρεμβάσεις Προστασίας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης για Γυναίκες Θύματα Βίας: Καλές Πρακτικές, Προτάσεις και Προοπτικές», στα πλαίσια του προγράμματος: «Αναβάθμιση ξενώνων για γυναίκες - θύματα βίας - Ξενώνας φιλοξενίας ΕΚΚΑ Θεσσαλονίκης, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρική Μακεδονία 2014 - 2020».
Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σχετικά με τη δράση του ΕΚΚΑ απέναντι στην κακοποίηση γυναικών τόσο σε επίπεδο συμβουλευτικής όσο και φιλοξενίας.
Η ψυχολόγος του ΣΚ Βέροιας Τσαπαροπούλου Έφη, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους παρευρισκόμενους τη θεματική με τίτλο: «Η συμβουλευτική και δημιουργικότητα μέσω του ψυχοδράματος σε γυναίκες θύματα βίας». Ειδικότερα αναλύθηκε ο τρόπος με τον οποίο παρέχεται η ψυχολογική στήριξη στο ΣΚ Βέροιας καθώς και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται μέσα από μια σειρά βιωματικών ασκήσεων με σκοπό να βοηθήσουν τη γυναίκα θύμα βίας να απεμπλακεί από την κακοποιητική σχέση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ