Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εγκαινιάστηκε η νέα στέγη της Εταιρείας Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ημαθίας

Τη νέα της μόνιμη στέγη στη Βέροια εγκαινίασε το απόγευμα της Πέμπτης 26/5 η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας (Ε.Μ.Ι.Π.Η.). Το Αρχοντικό Μπέκα, στην παραδοσιακή συνοικία της Μπαρμπούτας ήταν αυτό που άνοιξε τις πόρτες του για να φιλοξενήσει το έργο και τους στόχους της Εταιρείας, που οκτώ χρόνια τώρα, μελετάει, καταγράφει
και δημοσιοποιεί την ιστορία του τόπου μας. «Το κτίριο αυτό αποτελεί αναγνώριση των κόπων της Εταιρείας και παράλληλα την ώθηση για περισσότερο έργο», ανέφερε ο αρχιμανδρίτης Παύλος Σταματάς, μεταφέροντας παράλληλα και τις ευχές του Μητροπολίτη. 
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΜΙΠΗ Μανώλης Ξυνάδας, κάνοντας μια αναφορά στο έργο της Εταιρείας, τις συνεργασίες της, την πορεία της από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα, τον τρόπο επιβίωσής της αλλά και τους μελλοντικούς της στόχους. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει φυσικά όσους βοήθησαν στο να φτάσει αυτή η μέρα, να αποκτήσει και επίσημα η ΕΜΙΠΗ τη δική της στέγη, το Δήμαρχο και την ΚΕΠΑ Βέροιας. «Η ΕΜΙΠΗ δεν απέκτησε σήμερα μόνο μια στέγη αλλά και ένα σημείο αναφοράς από όπου θα συνεχίσει το έργο της με ζήλο όπως έκανε μέχρι σήμερα. Οκτώ χρόνια μετά, μιλούν οι πράξεις και όχι μόνο οι στόχοι, αν και αυτοί ακόμα υφίστανται. Το πυροτέχνημα ΕΜΙΠΗ δεν ακολούθησε τη γνωστή πορεία, αντίθετα έδωσε τη σπίθα και δημιουργήθηκε φλόγα. Πως επιβιώνει; Καθώς δεν προβλέπονται χρηματοδοτήσεις, επιβιώνει με τις ετήσιες συνδρομές των μελών της, τις χορηγίες και τις συνδρομές των περιοδικών της. Επόμενος στόχος; Η δημιουργία μιας βιβλιοθήκης στο χώρο των γραφείων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ξυνάδας.
Στη συνέχεια το Δ.Σ. της Εταιρείας απένειμε τιμητική πλακέτα στο Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη και κατ' επέκταση σε όλο το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, για τη συμβολή του στην εξασφάλιση της στέγης. Εντύπωση προκαλεί πως, στην αρχή της Εταιρείας, μια χούφτα άνθρωποι, χωρίς μάλιστα πολλούς ακόλουθους, επέμεναν τόσο πολύ. Και όταν μου έγινε το αίτημα για την εύρεση στέγης δε μπορούσα να μην το πραγματοποιήσω. Ευχή μου να γίνετε οι άρχοντες της τοπικής μας ιστορίας», ανέφερε ο Δήμαρχος. 




















ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ