Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα κλεφτρόνια της Βέροιας δεν κάνουν γιορτές - Σε επιφυλακή η Αστυνομία!

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία της Βέροιας ενόψει των εορτών, με στόχο και το φετινό Πάσχα να είναι ασφαλισμένο, χωρίς τραυματισμούς και ακρωτηριασμούς από κροτίδες και πυροτεχνήματα, της πρόληψης των οδικών τροχαίων συγκρούσεων και του εγκλήματος γενικότερα. Μάλιστα, γίνεται λόγος για μια στοχευμένη και έντονη εκστρατεία, προκειμένου να περιοριστούν φαινόμενα... όπως των κροτίδων και των πυροτεχνημάτων. Κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, όπου αναμένεται να υπάρξει αυξημένη τροχαία κίνηση στις κύριες οδικές αρτηρίες της Ημαθίας και ιδιαίτερα στην Εγνατία Οδό, καθώς επίσης και στις επαρχιακές οδούς, έχουν ληφθεί επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας για πρόληψη οδικών δυστυχημάτων. Ωστόσο, πέραν από τα πρόσθετα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία, καλείται το κοινό να συμβάλει στην προσπάθεια της, λαμβάνοντας τα δικά του μέτρα όσον αφορά στην ασφάλεια των κατοικιών του, αλλά και την προστασία και φύλαξη της περιουσίας του. Συγκεκριμένα, το κοινό συμβουλεύεται όπως λαμβάνει τα ακόλουθα μέτρα φύλαξης της οικίας και υποστατικών του:
Να μην αφήνει μεγάλα χρηματικά ποσά σε επισφαλή σημεία
Να μην αφήνει εκτεθειμένη την περιουσία του
Να ελέγχει ότι τα συστήματα συναγερμού που διαθέτει δεν έχουν υποστεί οποιαδήποτε βλάβη και βρίσκονται σε λειτουργία
Να βεβαιώνεται ότι είναι καλά ασφαλισμένα οι θύρες, τα παράθυρα και οποιαδήποτε άλλα σημεία πρόσβασης στην οικία. Επιπλέον, πέραν από τα προαναφερόμενα μέτρα οι ιδιοκτήτες κατοικιών, προτρέπονται να μην αφήνουν ενδείξεις που να προδίδουν την απουσία τους από τις οικίες τους, να μην αφήνουν εκτεθειμένα οποιαδήποτε κλειδιά και να συνεργάζονται με γείτονες της εμπιστοσύνης τους για αλληλοεπιτήρηση των περιουσιών τους. 
Όσον αφορά την προσέλευση σε Ιερούς Ναούς της Βέροιας, λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων που παρατηρούνται σε υποθέσεις κλοπών προσωπικών αντικειμένων από πρόσωπα, η Αστυνομία προτρέπει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μεριμνά για την ασφαλή φύλαξη των προσωπικών του αντικειμένων, λαμβάνοντας μέτρα προστασίας των τσαντών και πορτοφολιών του. Συστήνεται επίσης στους άντρες να έχουν τα πορτοφόλια τους στις μπροστινές τσέπες των παντελονιών τους. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων συμβουλεύονται όπως:
Να μην προκαλούν τους δράστες των κλοπών αφήνοντας τσάντες, χαρτοφύλακες, κινητά τηλέφωνα ή οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα σε εμφανή σημεία μέσα στο αυτοκίνητο, έστω κι αν είναι κλειδωμένο. Ακόμα και αν κάποιο αντικείμενο δεν έχει αξία, ο δράστης δεν είναι σε θέση να το γνωρίζει και μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο αυτοκίνητο για να το πάρει.
Να βεβαιώνονται ότι έχουν πάρει μαζί τους τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους
Να σταθμεύουν πάντοτε σε καλά φωτισμένα σημεία. Τα σκοτεινά ή απόμερα σημεία κάνουν ευκολότερο το έργο των δραστών.
Να μην αφήνουν ποτέ τα κλειδιά στη μηχανή ή την πόρτα του αυτοκινήτου. Γενικά το κοινό προτρέπεται να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία. Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση οχημάτων ή και προσώπων να ενημερώνουν έγκαιρα την Αστυνομία ή να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση (100)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ