Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΣΥΝΤΑΓΗ: Μπισκότα σοκολάτα-μόκα για τον καφέ

Κυριακή πρωί μετά από μια άγρια νύχτα στα στέκια της Βέροιας (ή και μετά από χουχούλιασμα στον καναπέ με ταινίες) και είσαι έτοιμος να απολαύσεις τον πρωινό σου καφέ. Δεν έχεις να πας στη δουλειά και καμία άλλη υποχρέωση. Αυτός ο καφές της Κυριακής δεν είναι σαν τους άλλους. Είναι σκέτη απόλαυση. Με τι θα τον συνοδέψεις όμως; Ο «Βεροιώτης» σας δίνει μια συνταγή που θα απογειώσει την απόλαυσή σας. Φτιάξτε μπισκότα μόκας-σοκολάτας εύκολα και πεντανόστιμα. Υλικά και εκτέλεση:
Υλικά για 4-6 άτομα
1 κουταλιά της σούπας καφέ εσπρέσο
1/3 κούπα κακάο
1 2/3 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισή κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1 κούπα ανάλατο βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ για τρία λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε και τη βανίλια. Ρίχνουμε τον καφέ, τα κακάο, το αλεύρι και το αλάτι κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Σχηματίζουμε από τη ζύμη με τα χέρια τα μπισκότα μας και τα τοποθετούμε σε ταψάκι ή αντικολλητικό χαρτί, πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου, αφήνοντας μικρό κενό μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για ένα τέταρτο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ