Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ελπίδες για ανάκαμψη της αγοράς στη Βέροια

Στις γιορτές των Χριστουγέννων εναποθέτουν τις ελπίδες τους για ανάκαμψη της αγοράς οι έμποροι της Βέροιας. Λόγω της κρίσης, οι καταστηματάρχες έχουν αναπροσαρμόσει τις τιμές τους, ενώ είναι πολύ πιθανό μέσα στις γιορτές πολλά καταστήματα να προχωρήσουν σε προσφορές, καθώς έχουν πλέον το δικαίωμα σύμφωνα με τον νόμο. Όπως μας ανέφεραν χαρακτηριστικά, επιχειρηματίες του κέντρου:«τον μήνα Νοέμβριο υπήρξε λίγη κίνηση...
κατά το πρώτο δεκαήμερο των προσφορών, αλλά ο υπόλοιπος μήνας δεν είχε μεγάλη κίνηση. Ο τζίρος ήταν αρκετά «πεσμένος» σε σχέση με πέρυσι. Κατά συνέπεια έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στα Χριστούγεννα, που και εκεί βέβαια δεν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες δεδομένης της οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε όλοι, των φόρων που πρέπει να πληρώσουμε οι πολίτες κ.λπ. Πάντως και πέρυσι στις γιορτές υπήρξε μείωση του τζίρου σε σχέση με πρόπερσι». Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τοπική αγορά υπάρχει ποικιλία και ποιότητα εμπορευμάτων, ενώ κάποιοι έμποροι προχωρούν σε καλύτερες τιμές στο ταμείο. «Η ποιότητα και οι σωστές τιμές είναι σημεία που έχουμε επιμείνει και φροντίσει πολύ τα τελευταία χρόνια, ειδικά ως προς το να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές. Στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις τα χρήματα αυτά επιστρέφουν στους ίδιους τους καταναλωτές, είτε έμμεσα είτε άμεσα. Καλύτερες τιμές σαφώς και γίνονται στο ταμείο, καθώς υπάρχουν συνάδελφοι που το κάνουν», μας τόνισε έμπορος υποδυμάτων της Μητροπόλεως.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ


Εν τω μεταξύ με βάση σχετικό νόμο που ψηφίστηκε, δίδεται το δικαίωμα στα εμπορικά καταστήματα να προχωρούν στη διενέργεια προσφορών και εν μέσω των εορτών. «Με βάση τον νόμο που ψηφίστηκε οι προσφορές είναι ελεύθερες καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Κατά συνέπεια είναι πολύ πιθανό οι καταναλωτές να βρουν προσφορές σε εμπορεύματα κατά τη διάρκεια των γιορτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ