Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αντιδρούν οι Συνοριοφύλακες στην κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων στην Ημαθία

Η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων συνοριακής φύλαξης Ημαθίας, μετά από πρόσκληση που έλαβε από την γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετείχε την 11η Νοέμβρη στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και που αφορούσε την αναδιάταξη των υπηρεσιών των Διευθύνσεων της κεντρικής Μακεδονίας. Ειδικότερα για την Διεύθυνση Αστυνομίας της Ημαθίας, προτάθηκε η κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Πλατέος και Μελίκης... της Τουριστικής Αστυνομίας Βεργίνας αλλά και του Τ.Α. Νάουσας. Πέραν των συνδικαλιστικών εκπροσώπων, κλήθηκαν και παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και βουλευτές.
Θεωρούμε πως η ανάγκη για αναδιάταξη των υπηρεσιών δεν είναι απαραιτήτως ανάγκη κατάργησης υπηρεσιών. Η ανάλυση και παρουσίαση πρόσθετων παραμέτρων, επιβάλλουν την αναθεώρηση για τις προτεινόμενες υπηρεσίες. Τα οικονομικό όφελος αλλά και η ανάγκη ύπαρξης και προσφοράς μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας στην τοπική κοινωνία είναι ικανά στοιχεία για να οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα. Το κέρδος σε ανθρώπινο δυναμικό όπως παρουσιάστηκε δεν αποτελεί από μόνο του στοιχείο κατάργησης μιας υπηρεσίας, πόσο δε μάλλον, όταν δεν υπάρχει και αυτό όπως στην περίπτωση του Τ.Α. Νάουσας αλλά και της Τουριστικής Βεργίνας.

Την ώρα που η Βεργίνα αναμένει την λειτουργία του σύγχρονου αρχαιολογικού Μουσείου, με παράλληλα ήδη την αυξημένη επισκεψιμότητα εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών ετησίως, η λειτουργία της Τουριστικής Αστυνομίας Βεργίνας στην περιοχή απαιτούσε σαφώς ενίσχυση ανθρωπίνου δυναμικού καθόσον ο ένας αστυνομικός δεν επαρκούσε. Παράγοντες όμως άλλοι, κατά την ηγεσία, επιβάλλουν αντί της ενίσχυσής του, την κατάργησή του εγκυμονώντας σοβαρούς και ιδιαίτερους κινδύνους για την περιοχή.

Η Ένωσή μας κλήθηκε και συμμετείχε την 17η Νοέμβρη σε σύσκεψη που προκάλεσε ο Δήμαρχος Νάουσας για την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων σχετικά με την πρόταση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την κατάργηση του Τ.Α. Νάουσας.

Εκπροσωπώντας συναδέλφους που προέρχονται από τις τάξεις των συνοριακών φυλάκων, είδαμε πριν λίγα χρόνια να σφραγίζεται το Τ.Δ.Λ. Νάουσας με την έκδοση Π.Δ. εν μία νυκτία. Χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς κανένα σχεδιασμό, οι συνάδελφοί μας βρέθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα να αιωρούνται για το που ακριβώς θα μετατεθούν, με κόστος υπηρεσιακό και κοινωνικό τεράστιο από την παραπάνω κατάργηση. Ως συνδικαλιστικός φορέας διεκδικήσαμε την παραμονή τους στις υπάρχουσες υπηρεσίες της Νάουσας και σήμερα πάλι καλούνται να ακροβατήσουν, για το που η Υπηρεσία θα τους επανατοποθετήσει στο ενδεχόμενο κατάργησης του Τ.Α. Νάουσας.

Όμως ξεπερνώντας ακόμη και αυτό τον σκόπελο, τίθεται έντονα σε τι θα ωφεληθεί η υπηρεσία με την κατάργηση του Τ.Α. Νάουσας. Κανένα σχεδόν όφελος από εξοικονόμηση δυνάμεων, κανένα κέρδος οικονομικό. Είναι λοιπόν καθοριστικό στοιχείο αν η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι αναγκαία για την ευρύτερη τοπική κοινωνία. Στη βάση αυτή, ως συνδικαλιστικός φορέας της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούμε πως η συνέχιση αυτής της υπηρεσίας θα επιφέρει - όπως έχει επιφέρει έως σήμερα - ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή. Οι αρμοδιότητες της είναι ειδικότερες και ξεχωριστές και δεν μπορεί να συντμηθούν στα πλαίσια ενός τμήματος τάξης και αστυνόμευσης. Η ανάγκη ενίσχυσης αυτής της υπηρεσίας όπως διατείνονταν έως τώρα πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες δεν μπορεί να εκφραστεί με την απόφαση κατάργησης της λόγω απουσίας αντικειμένου. Άλλωστε προ μηνών η ίδια ηγεσία προχώρησε σε μεταθέσεις προσωπικού προς το ΤΑ Νάουσας που μαρτυρεί από μόνη της την ανάγκη για ενίσχυσή της.

Ως Ένωση που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μελών της αλλά και συμβάλλει στην διαμόρφωση υγειών προτάσεων, θα ενώσουμε τη φωνή μας με αυτές των τοπικών κοινωνιών που επιβάλλουν - για όλους τους ανωτέρω λόγους που περιγράψαμε - την διατήρηση των ανωτέρω υπηρεσιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ