Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ξεχάστηκε το Ιce bucket challenge στη Βέροια - Δείτε πόσα λεφτά μαζεύτηκαν...

ΜΟΔΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ
Το περασμένο καλοκαίρι τα social media της Βέροιας κατακλύστηκαν με βίντεο όπου πολλοί συμπολίτες μας μπουγελώνονταν με παγωμένο νερό για καλό σκοπό. Ένα χρόνο μετά το συγκεκριμένο «παιχνίδι» έλαβε τέλος και κανείς πλέον δεν ασχολείται με αυτό. Τι απέγινε αυτός ο σκοπός, ένα χρόνο μετά; Πόσα χρήματα συγκεντρώθηκαν και τι αντίκτυπο είχαν στην καταπολέμηση της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης; Όλοι μας ξέρουμε κάποιον που έκανε ice bucket challenge πέρυσι το καλοκαίρι.
Άπειρα βίντεο μοιράστηκαν από σελέμπριτι και κοινούς θνητούς, που άδειαζαν στα κεφάλια τους παγωμένο νερό για καλό σκοπό, την αντιμετώπιση της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης.

Ένα χρόνο μετά, ο απολογισμός είναι εντυπωσιακός.

Σύμφωνα με το BBC, το ice bucket challenge αποτιμάται ως το μεγαλύτερο φαινόμενο στα social media παγκοσμίως. Μόνο στο Facebook, ανέβηκαν 17 εκατομμύρια σχετικά βίντεο, τα οποία είδαν 440 εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον πλανήτη.

Συνεπώς, τα επωφελούμενα φιλανθρωπικά ιδρύματα είδαν τα ταμεία τους να γεμίζουν.

Ενδεικτικά, στη Βρετανία το Motor Neurone Disease Association συγκέντρωσε 7 εκατομμύρια λίρες ενώ στις ALS Association έλαβε δωρεές 115 εκατομμυρίων τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν η πρόκληση μπουγελώματος ήταν στο απόγειό της.

Το αμερικανικό ίδρυμα υποστηρίζει ότι τα χρήματα αυτά το βοήθησαν να τριπλασιάσει τα χρήματα που αφιερώνει ετησίως σε έρευνα για την καταπολέμηση της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ