Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μαρία Τσολάκη: «Ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται τη δική του διατροφή»

Η Διατροφολόγος - Διαιτολόγος Μαρία Τσολάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Σπούδασε στο Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησε το 2005. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας και εκπόνησε Πτυχιακή εργασία με θέμα: «Ο ρόλος των προβιοτικών στη ζωή του ανθρώπου». Εργάσθηκε ως υπεύθυνη διατροφικής παρακολούθησης σε κέντρο αδυνατίσματος και ευεξίας...
και πραγματοποίησε εθελοντικά κατ' οίκον επισκέψεις με σκοπό την αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς των ανθρώπων. Κατοικεί στη Βέροια και είναι μητέρα 3 παιδιών. 


Σε ερώτησή μας για το ποια θεωρεί ότι είναι η σωστή διατροφη, μας απάντησε χαρακτηριστικά: 

«Σκοπός είναι η ομαλή και σταδιακή απώλεια βάρους και αυτό σημαίνει ότι κατά κύριο λόγο θέλουμε να χαθεί λίπος από το σώμα. Μπορεί λοιπόν ένα άτομο να έχει ιδανικό βάρος αλλά να έχει επιπλέον λίπος στον οργανισμό του. Εκεί στοχεύουμε στην απώλεια λίπους και πόντων από το σώμα με ανώδυνο πάντα τρόπο. Πολύ σημαντικό είναι το άτομο να μάθει να τρέφεται σωστά μέσα από το πρόγραμμα διατροφής και αυτό γίνετε μόνο όταν το πρόγραμμα είναι εξατομικευμένο! Και είναι εξατομικευμένο! Εγώ πάντα λέω πως η ιδανικότερη δίαιτα είναι η δίαιτα της Μαρίας, της Ελένης, της Κατερίνας, του Δημήτρη, του Κώστα και ου το καθεξής! Αν λοιπόν πιστεύετε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, τότε ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται τη δική του διατροφή!!! Η διατροφή συνδέεται άμεσα με όλες τις παθήσεις και αποτελεί προτεραιότητα όλων!!!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ