Πέραν της πρόθεσης ψήφου το ενδιαφέρον της δημοσκόπησης εστιάζεται στο πώς οι πολίτες αντιλαμβάνονται τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να διεξαχθεί και να καταλήξει η διαπραγμάτευση με την Τρόϊκα, θέμα επίκαιρο και κομβικό αλλά και πώς σταθμίζουν οι πολίτες το ενδεχόμενο – κίνδυνο παραμονής ή όχι της χώρας στην ζώνη του Ευρώ.

Είναι ενδεικτικό πως το 41% των πολιτών επιθυμεί μία σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά σε συνεννόηση μαζί τους ενώ το38% επιθυμεί σκληρή διαπραγμάτευση και ρήξη με την Τρόϊκα εφόσον αυτή δείχνει άκαμπτη.

Ένα σεβαστό πάντως ποσοστό της τάξης του 13% πάντως τάσσεται υπέρ της άμεσης ρήξης με την Τρόικα χωρίς μάλιστα διαπραγμάτευση. Σε κάθε περίπτωση, η γενική εικόνα καταδεικνύει πως, όσο περνά ο χρόνος, οι πολίτες προκρίνουν την υιοθέτηση μιας σκληρότερης στάσης έναντι των δανειστών.

Ως προς την παράσταση νίκης καθίσταται σαφές το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως επίσης και ότι όλο και περισσότερο ενισχύεται η αίσθηση των πολιτών πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής σε μια επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εξακολουθεί να είναι ο Αντώνης Σαμαράς αν και η διαφορά ως προς τον Αλέξη Τσίπρα περιορίζεται ενδεικτικά, σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις.

Πολύ κοντά είναι και τα ποσοστά της σημερινής κυβέρνησης και μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την εκτίμηση των πολιτών για το ποια εκ των δύο κυβερνήσεων θα διαχειριζόταν καλύτερα τα Εθνικά Θέματα ή την Οικονομία.

Ταυτόχρονα, το 50% των πολιτών τάσσεται υπέρ της άποψης να αποφευχθεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ενώ το 44% επιθυμεί την άμεση προσφυγή της κυβέρνησης στην λαϊκή ετυμηγορία.
DIM 01DIM 02DIM 03DIM 04DIM 05DIM 06DIM 07DIM 08DIM 09DIM 10
 DIM 11DIM 12DIM 13DIM 14DIM 15DIM 16DIM 17DIM 18DIM 19DIM 20DIM 21DIM 22