Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΔΕΙΤΕ: Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Δήμο Βέροιας

Μετά την ορκωμοσία των νέων συμβούλων την περασμένη Πέμπτη, ήρθε και η σειρά της τελετής παράδοσης -παραλαβής που πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας το πρωί της Κυριακής 31/8. Η απερχόμενη δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τα χρόνια της θητείας της «τα πιο έντονα και δύσκολα της ζωής της»...
στον χώρο της βαλλόμενης αυτοδιοίκησης, που ‘κλήθηκε και δεν διάλεξε να υπηρετήσει’. Ευχήθηκε στον (έντιμο και ικανό, όπως τόνισε) νέο δήμαρχο μια γόνιμη θητεία με πολλά έργα, χωρίς να βρεθούν κάποιοι που με βαριοπούλα θα γκρεμίζουν για να ξανακτίσουν, ενώ σημείωσε ότι παραδίδει ένα υγιή οικονομικά και διοικητικά δήμο, με 2,5 εκατ. 

Στη συνέχεια ο νέος δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, δίνοντας και το στίγμα - πρόγραμμα δράσης της θητείας του σημείωσε: 

«Κυρία Δήμαρχε, σήμερα κλείνει ένας σημαντικός κύκλος για το Δήμο Βέροιας. Τερματίζει μια οκταετής ιστορική περίοδος που στο δεύτερο μισό της σημαδεύτηκε από δραματικές αλλαγές σε αυτοδιοικητικό, πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Δήμος Βέροιας μεγάλωσε διοικητικά και γεωγραφικά μετά τη συνένωση 5 Καποδιστριακών Δήμων, δεκάδες δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί συγχωνεύτηκαν, οι προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό «πάγωσαν, δημοτικοί υπάλληλοι απολύθηκαν ή μετακινήθηκαν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, η Δημοτική Αστυνομία καταργήθηκε, το εποχιακό προσωπικό περιορίστηκε στο ελάχιστο, οι κρατικοί πόροι μειώθηκαν.

Μέσα σ’ ένα πρωτοφανές περιβάλλον αλλαγών, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή κλήθηκε να σηκώσει ένα βάρος «δυσανάλογο» σε σχέση με τις δυνάμεις της.

Παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, πέρα από τα λάθη και τις παραλήψεις της, κατάφερε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες και τις προκλήσεις των καιρών.

Κατάφερε να οδηγήσει το Δήμο Βέροιας στην εποχή του Καλλικράτη ομαλά, χωρίς αναταράξεις και καθυστερήσεις.

Κατάφερε να συγκρατήσει τα οικονομικά ώστε ο Δήμος να παραμείνει βιώσιμος.

Κατάφερε να σχεδιάσει, να ξεκινήσει και να υλοποιήσει σημαντικά έργα για την περιοχή όπως το σχολικό συγκρότημα στα Γιοτζαλίκια.

Κατάφερε να καταγράψει υψηλούς δείκτες απορροφητικότητας κονδυλίων, προετοιμάζοντας το Δήμο για τη νέα προγραμματική περιόδο, το ΣΕΣ, που ξεκινά σε λίγους μήνες.

Κατάφερε να απλώσει ομπρέλα κοινωνικής προστασίας για ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας που δοκιμάζονται έντονα από την οικονομική κρίση.

Με λίγα λόγια, κατάφερε να προσαρμόσει το Δήμο Βέροιας στα δεδομένα μιας νέας εποχής που χαρακτηρίζεται από χαμηλές προσδοκίες αλλά υψηλές απαιτήσεις.

Κυρία Δήμαρχε,

Είμαι βέβαιος ότι το έργο σας θα ήταν πιο πλούσιο αν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκότερες.

Ωστόσο, η παρακαταθήκη που αφήνετε πίσω σας σε αυτοδιοικητικό επίπεδο είναι πολύ σημαντική και είμαι σίγουρος ότι θα αποδειχθεί πολύτιμη για την πορεία της νέας Δημοτικής Αρχής.

Όλα αυτά τα χρόνια δίπλα σας μάθαμε την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς, την αξιά του να θέτεις τον εαυτό σου στην υπηρεσία των συμπολιτών σου, χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση.

Η νέα Δημοτική Αρχή θα προσπαθήσει να επωφεληθεί από τις επιτυχίες σας και να διδαχθεί από τα λάθη σας ώστε να πάμε το Δήμο Βέροιας ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά, να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά σ’ αυτό που οραματιζόμαστε για τον τόπο μας.

Στην κατεύθυνση αυτή, δεσμεύομαι ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να συνεχίσουμε έργα, δράσεις και ενέργειες που σχεδιάσατε ή ξεκινήσατε αλλά για οποιοδήποτε λόγο δεν κατάφεραν να ολοκληρωθούν.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για:

Να ολοκληρώσουμε τη Γέφυρα Κούσιου

Να κατασκευάσουμε το χώρο στάθμευσης κάτω από το πάρκο της Ελιάς

Να ενισχύσουμε το δίκτυο κοινωνικών δομών

Να περιέλθει το παλαιό Δικαστικό Μέγαρο στην κυριότητα του Δήμου

Να παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας του Α.Π.Θ. από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δήμο

Να ολοκληρωθούν τα εν εξελίξει έργα υποδομής στις δημοτικές κοινότητες όπως έργα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Να εφαρμόσουμε τις προτάσεις της κυκλοφοριακής μελέτης

Κυρίες και κύριοι,

Ο νέος κύκλος που ανοίγει αύριο για το Δήμο Βέροιας, βρίσκει τη νέα Δημοτική Αρχή να ξεκινάει από καλή αφετηρία.

Έχοντας σημαντική παρακαταθήκη, γνώση, εμπειρία, ικανά στελέχη, επιθυμία για προσφορά και όρεξη για σκληρή δουλειά, είμαι αισιόδοξος και πεπεισμένος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Κυρία Δήμαρχε,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη σας προσφορά στον τόπο και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα σας εγχειρήματα.

Φίλες και φίλοι,

Εν όψει της νέας δημοτικής περιόδου, εύχομαι, επίσης, καλή δύναμη σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τους δημοτικούς υπαλλήλους και καλή πρόοδο στον τόπο μας.»


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ