Έντονη αναστάτωση και αγανάκτηση επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Βέροιας και συνολικά της Ημαθίας, με αφορμή τα επερχόμενα διόδια που πρόκειται να τοποθετηθούν στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο Νησελίου (δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του veriotis.gr).
Παρότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό το ακριβές ποσό που θα κληθούν να πληρώνουν οι οδηγοί, είναι πλέον σαφές ότι η καθημερινή μετακίνηση προς τη Θεσσαλονίκη θα απαιτεί την καταβολή δύο διοδίων, ενώ για τη μετάβαση προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» το κόστος θα επιβαρύνεται με τρία διόδια.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το συνολικό κόστος μιας μετακίνησης (πάνε - έλα) μπορεί να φτάνει ακόμα και τα 6 ή 7 ευρώ, γεγονός που προκαλεί έντονες αντιδράσεις σε πολίτες, επαγγελματίες, εμπόρους και επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν καθημερινά το συγκεκριμένο οδικό δρομολόγιο. Για πολλούς, το επιπλέον οικονομικό βάρος θεωρείται δυσβάσταχτο, ειδικά σε μια περίοδο όπου το κόστος ζωής και οι λειτουργικές δαπάνες έχουν ήδη αυξηθεί σημαντικά.
Ιδιαίτερα εξαγριωμένοι εμφανίζονται οι επαγγελματίες και οι αγρότες που μετακινούνται καθημερινά για εργασία, προμήθειες ή πελατεία, κάνοντας λόγο για ένα ακόμη πλήγμα στην τοπική οικονομία. Παράλληλα, έντονη ανησυχία εκφράζεται και για τις επιπτώσεις στον τουρισμό της Ημαθίας, καθώς η πρόσβαση στην περιοχή γίνεται ακριβότερη και λιγότερο ελκυστική για επισκέπτες.
Η τοποθέτηση των διοδίων χαρακτηρίζεται από πολλούς ως σοβαρό πλήγμα για τη Βέροια και ακόμη περισσότερο για την Αλεξάνδρεια, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις καθημερινές μετακινήσεις προς και από τη Θεσσαλονίκη. Ήδη, οι εργασίες για την εγκατάσταση των διοδίων έχουν ξεκινήσει, γεγονός που εντείνει την ανησυχία και την οργή της τοπικής κοινωνίας.
Οι επόμενες εβδομάδες αναμένονται κρίσιμες, καθώς πολίτες και φορείς ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις, επίσημες ανακοινώσεις για το κόστος, αλλά και επανεξέταση των αποφάσεων που, όπως τονίζουν, απειλούν να επιβαρύνουν σοβαρά την καθημερινότητα και την οικονομική ζωή της περιοχής.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το συνολικό κόστος μιας μετακίνησης (πάνε - έλα) μπορεί να φτάνει ακόμα και τα 6 ή 7 ευρώ, γεγονός που προκαλεί έντονες αντιδράσεις σε πολίτες, επαγγελματίες, εμπόρους και επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν καθημερινά το συγκεκριμένο οδικό δρομολόγιο. Για πολλούς, το επιπλέον οικονομικό βάρος θεωρείται δυσβάσταχτο, ειδικά σε μια περίοδο όπου το κόστος ζωής και οι λειτουργικές δαπάνες έχουν ήδη αυξηθεί σημαντικά.
Ιδιαίτερα εξαγριωμένοι εμφανίζονται οι επαγγελματίες και οι αγρότες που μετακινούνται καθημερινά για εργασία, προμήθειες ή πελατεία, κάνοντας λόγο για ένα ακόμη πλήγμα στην τοπική οικονομία. Παράλληλα, έντονη ανησυχία εκφράζεται και για τις επιπτώσεις στον τουρισμό της Ημαθίας, καθώς η πρόσβαση στην περιοχή γίνεται ακριβότερη και λιγότερο ελκυστική για επισκέπτες.
Η τοποθέτηση των διοδίων χαρακτηρίζεται από πολλούς ως σοβαρό πλήγμα για τη Βέροια και ακόμη περισσότερο για την Αλεξάνδρεια, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις καθημερινές μετακινήσεις προς και από τη Θεσσαλονίκη. Ήδη, οι εργασίες για την εγκατάσταση των διοδίων έχουν ξεκινήσει, γεγονός που εντείνει την ανησυχία και την οργή της τοπικής κοινωνίας.
Οι επόμενες εβδομάδες αναμένονται κρίσιμες, καθώς πολίτες και φορείς ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις, επίσημες ανακοινώσεις για το κόστος, αλλά και επανεξέταση των αποφάσεων που, όπως τονίζουν, απειλούν να επιβαρύνουν σοβαρά την καθημερινότητα και την οικονομική ζωή της περιοχής.





Αντιπεριφέρεια, Δήμοι (Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας), Επιμελητήριο αντέδρασαν ή είναι οι τελευταίοι που το έμαθαν; Η Περιφερειάρχης έχει λάβει θέση; Οι Βουλευτές όλων των κομμάτων; να δούμε τι θα κάνουν...οι πολιτικοί μας Άρχοντες και πόσο θα τους λάβουν υπόψη...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο καλύτερο δεν το ακούσατε, από την εγνατία διαρρέει ότι μπαίνουν έξοδοι διοδίων και στην Αλεξάνδρεια και στην Βέροια! Άντε κύριε Υπουργέ! με τις υγείες μας. Που είσαι Υπουργέ; Βουλευτές; Περιφέρεια; Δήμαρχοι; Μόνο φαμφάρες για τις γιορτές; Καρναβάλια ρε, καρναβάλια! διασκεδάστε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΝΑΤΙΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΔΕΡΦΕ..Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΕΡΝΑ-EGIS ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΑΡΩΣΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ..ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ..
ΔιαγραφήΘα γίνουν θέσεις εργασίας , θα αναπτυχθεί η περιοχή . Δεν είναι όλα μονόπλευρα . Δηλαδή δίνεις 3ε για καφέ κ σε πειράζει 0.8 για διόδια που θα ακουστεί η περιοχή κ θα γίνει κ κόμβος κ θα δουλέψουν άτομα της περιοχής . Μετά λέτε πως θα κρατηθεί η περιφέρεια . Αιδώς αργεί οι
ΑπάντησηΔιαγραφήπλάκα κάνεις - μιλάμε για κόστος των εργαζομένων 6-7 ευρώ την ημέρα! άσχετα πράγματα αναφέρεις
Διαγραφήχαχαχαχαχαχα τι διαβάζουμε θεέ μου με τους βαλτούς
Διαγραφήκαλα εσύ η είσαι ΤΕΡΜΑ χαζός ή ΤΕΡΜΑ δεξιό πρόβατο ... τι άλλο θα διαβάσουμε ...
ΔιαγραφήΈπρεπε να γράψεις ΤΕΡΝΑ και όχι ΤΕΡΜΑ.
ΔιαγραφήΤρία διόδια για να πάμε αεροδρόμιο. Εεεε, το τερμάτησαν, πάει η Ημαθία και ουδείς από τους πολιτικάντηδες νοιάζεται. Έπρεπε ήδη να γίνει επανάσταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού ταξιδεύεις τόσο συχνά άρα λεφτά έχεις . Κλαίγονται οι χήρες κλαίγονται κ οι παντρεμένες
ΔιαγραφήΤΑ 2 διόδια που λες πληρώνεις 0,55 στου ωραιοκάστρου και 1,15 Μάλγαρα....δεν τα λες και πολλά έτσι;;
ΔιαγραφήΕίχαν μάθει όλοι , το αμάξι κ ψώνια στη Θεσσαλονίκη . Η αγορά της Αλεξάνδρειας δεν σας κάνει ; Πως θα ζήσουμε εμείς ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η παλαιά Ε.Ο. μια χαρά είναι . Σιγά σιγά θα φτάσετε.
ΑπάντησηΔιαγραφήθα μιλούσαν βουλευτες, αντιπεριφερειαρχες,δημαρχοι,προεδροι, και αλλοι μεγαλοπαράγοντες του τόπου μας,αλλα απο γκαντεμια (π)έτυχε να πάρει την εγνατια η γεκ τερνα ,της οποιας πρόεδρος και υψηλόβαθμο στέλεχος της ηταν ο πεθερος του Γεραπετριτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟποτε ας κόψουμε καμιά βασιλόπιτα και καλη χρονια ευτυχισμένο το 2026 με υγεία !
6-7 ευρώ λέει το κόστος σε λίγους μήνες για να πάς Θεσσαλονίκη. Που είναι η οδική ασφάλεια που όλοι κόπτονται - όλοι από τον παλιό δρόμο θα πηγαίνουν, χαμός θα γίνει. Θα χαθούν ζωές! εκτός αν θέλουν να ξαναζωντανέψουν τα σουβλατζίδικα της Χαλκιδόνας. Πέραν του αστείου, το θέμα είναι το σοβαρότερο πρόβλημα για τους πολίτες της Ημαθίας που βλέπουν την υποβάθμιση να έρχεται, τους εργαζόμενους στον διπλανό Νομό να έχουν ένα δυσβάσταχτο κόστος μετακινησης και συμπαρασύρονται όλες οι οικονομικές δραστηριότητες του Νομού. Νάουσα και Βέροια βασικά θα θιχτούν βάναυσα από τα διόδια κι όμως ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας είναι ο πρώτος που έστειλε διαμαρτυρία! Οι άλλοι κοιμούνται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο καλό είναι ότι θα ακουστεί η περιοχή μας . Διόδια Αλεξάνδρειας ή νησελιου θα λένε . Που έλεγες Αλεξάνδρεια κ δεν ήξεραν που πέφτει . Ερχόταν περνούσαν οι ξένοι κ δεν πλήρωναν τίποτα , τώρα θα αφήνουν κ λεφτά στο κράτος .
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια αυτό Προαστιακός ΤΩΡΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να δουμε βεβαια την τιμή συνολικά γιατί όντως είναι και τα πιο φθηνα διόδια σε σχέση με άλλα των 3 και 4 ευρώ στην Εθνικη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο ΣΚΑΙ TV λενε ,οτι για την διαφορά τιμης απο το χωράφι στο ραφι φταίνε οι μεσάζοντες ,οχι ρυθμιζόμενες χρεώσεις ΔΕΗ,οχι ο ΦΠΑ στον Ε.Φ.Κ στο πετρέλαιο,αυξημενο κόστος διακίνησης, διόδια κ.α.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς αυξάνονται οι αποταμιεύσεις (τους) στις τράπεζες.
οι πολιτικοι του τοπου ακουτε η ειστε μονο για φωτογραφιες και δημοσιες σχεσεις??
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Κοζάνη ήδη, γράφεται στον τοπικό Τύπο, ζήτησε μείωση των διοδίων στο μισό, ώστε να ισοσταθμιστεί το κόστος. Το ήξεραν ότι έρχεται το μεγάλο αυτό θέμα. Εδώ ο ύπνος είναι βαρύς κι ασήκωτος. Κρύβονται οι αιρετοί στην Ημαθία, μη τους χαλάτε τον ύπνο. Πότε αυτός το τόπος θα εκπροσωπιθεί από άξιους ανθρώπους που να νοιάζονται;
ΑπάντησηΔιαγραφήόσα και να ζήτησε δεν θα πάρει τίποτα..
ΔιαγραφήΤι κατάντια είναι αυτή, περιμένουμε κάνα έργο πνοής να μας δώσει λίγη ώθηση οικονομική και αυτοί κατασκευάζουν διόδια...Ρε τι ζούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφή0.4 με 0.5 θα είναι το κόστος το πολύ . Γράφει ο άλλος 6·7 ευρώ πιο πολύ θα δίνουμε .. τον μήνα μπορεί . Θα αναβαθμιστεί η περιοχή , ξυπνήστε . Είχε το Αιγινιο διόδια κ όχι εμείς
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι το Αιγίνιο αναβαθμίστηκε με τα διόδια και έγινε Μονακό της Κεντρικής Μακεδονίας .... αχαχαχαχαχαχαααχα τι γράφεις ρε πανίβλακα !!!!!!
ΔιαγραφήΜόνο οι πλούσιοι θα πηγαίνουν από Εγνατία, οι τοπικοί άρχοντες ( δήμοι-Αντιπεριφερεια) δεν μιλάνε καθώς και όσοι είναι ειδικοί συνεργάτες τους ενδιαφέρει να πέφτει μόνο ο μισθός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι βουλευτές φυσικά που να διαφωνήσουν και οι φορείς όπως το επιμελητήριο το μόνο που κάνουν είναι να βγαίνουν φωτογραφίες και να πηγαίνουν επισκέψεις για να δώσουν χέρι σε τοπικούς Γκρούεζες μήπως και κερδίσουν καμιά ψήφο.
Προχθές ήταν ο κ.Χατζηδακης εδώ στην Ημαθία, εκτός από φωτογραφίες του είπαν κάτι για αυτό το θέμα όσοι βγήκαν φωτογραφίες μαζί του ;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι βουλευτές του νομού μας γιατί δεν μιλάνε ;;;;
Ο περιφερειάρχης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι γιατί δεν παραιτούνται ;;;
Οι δήμαρχοι γιατί δεν ξεσηκώνουν τον κόσμο ;;;
Εγώ ποτέ θα γίνω μάνα ;;;;;
Αντιπεριφερειάρχης ανύπαρκτος το ίδιο και περιφερειακοί σύμβουλοι, κρίμα …..
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρχεται η ανάπτυξη με την όπισθεν, 30 χρόνια πίσω μας πηγαίνουν, από τη Χαλκηδόνα και ο Θεός βοηθός. Α, μια που θα πάμε από τον παλιό, δεν λειτουργείτε κι εκείνη τη γέφυρα τη στενή που περνούσαν τα αυτοκίνητα εναλλάξ ανά ρεύμα κυκλοφορίας. Να θυμηθούμε τα νιάτα μας βρε αδερφέ, θα είναι πολύ ρομαντικό. Δώσε νοσταλγία Κούληηηηηηη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤωρα απο 1/1/2026πληρωνουν και οι ανεργοι
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκείνη η πολιτεύτρια το έβαλε το θέμα ή τίποτε;
ΑπάντησηΔιαγραφήεπιτέλους, καιρός ήταν να γίνει και κάτι καλό στην περιοχή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι κάμερες να βάλουν παντού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟταν οι τύποι που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας,δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ,μιλάνε στο κινητό,οδηγούν πιωμένοι,και άλλα τέτοια,τους έρθουν πρόστιμα και τους αφαιρέσουν και το δίπλωμα οδήγησης,τοτε θα γίνει κάτι σωστό.
Και τα πρόστιμα θα πρέπει να αυξηθούν και άλλο.
Εχουν οι παραβάτες λεφτά.
Βάλε 5000€ για ταχύτητα,3000€ για ΚΤΕΟ και κάρτα καυσαερίων,10000€ για αλκοόλ,1500€ για κράνος,και θα δείτε.
Να πηγαίνουν με το ΚΤΕΛ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάθανε τωρα ολοι με τα αυτοκίνητα.
Να κάτσει ο κόσμος στον τοπο του και στα χωριά του και να αφήσει τις Θεσσαλονικες και τις βόλτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας (μας) γλεντάει καλά η κυβέρνηση ,για αυτό πρέπει να της δοθεί και μια τρίτη τετραετία ,ώστε να ολοκληρωθεί το έργο της.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μην είστε μίζεροι ,ετοιμάστε και τα καλά σας ρούχα ,για να παρευρεθείτε και σεις στην επόμενη κοπή της πίτας ,ώστε να μην πηγαίνουν όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι !!