Η γιορτή του οινοτουρισμού την Κυριακή - Δείτε τα επισκέψιμα Οινοποιεία στη Νάουσα
Ευκαιρία για γιορτή και εκδρομή! Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 26 οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» συμμετέχουν στην παγκόσμια γιορτή του οινοτουρισμού και προσκαλούν τις φίλες και τους φίλους του κρασιού για οινο-ξεναγήσεις και οινο-γευσίες στους χώρους παραγωγής των εξαίρετων οίνων που δημιουργούν.
Μαζί με δεκάδες άλλες οινοτουριστικές περιοχές του πλανήτη και της χώρας μας, τα επισκέψιμα οινοποιεία, μέλη της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», συμμετέχουν στον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού» που παραδοσιακά πραγματοποιείται τη δεύτερη Κυριακή του Νοέμβρη.
Μία θαυμάσια πρόταση να χαρούμε την ομορφιά της υπαίθρου και των αμπελώνων μας αυτή την εποχή, στα φθινοπωρινά χρώματα και να επισκεφθούμε χώρους δημιουργίας μερικών από τα πλέον δημοφιλή κρασιά της χώρας μας.
Δημιουργήστε τη δική σας οινική διαδρομή που θα ακολουθήσετε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ανάμεσα στις 8 διαφορετικές διαδρομές των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», επιλέγοντας να επισκεφθείτε ένα ή περισσότερα από τα 26 οινοποιεία μας.
Ο οινοτουρισμός είναι μία ξεχωριστή εκδρομική πρόταση που συνδυάζει περιήγηση σε αμπελοοινικές περιοχές, στα χωριά και στις πόλεις που τις περιβάλλουν, γνωριμία με τον τοπικό πολιτισμό και τη γαστρονομία και φυσικά την απαράμιλλη εμπειρία που προσφέρει η επίσκεψη σε ένα οινοποιείο, με την ξενάγηση σε όλη τη δημιουργική γραμμή παραγωγής του κρασιού, από το αμπέλι έως τη στιγμή της γευστικής δοκιμής.
Στις γευστικές δοκιμές στα οινοποιεία, αναζητείστε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για την πορεία του τρύγου 2024, έναν εξαιρετικά διαφορετικό τρύγο που αναμένεται να δώσει κρασιά με εξαιρετικό ποιοτικό χαρακτήρα.
Σίγουρα θα δοκιμάσετε τις τρέχουσες σοδειές, ενώ δεν λείπουν προτάσεις από αρκετά οινοποιεία για οινογευσία με παλαιωμένους οίνους.
Η είσοδος στα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος είναι δωρεάν.
Το κοινό ωράριο λειτουργίας είναι 11:00 με 17:00, εκτός από εξαιρέσεις που αναφέρονται παρακάτω κατά περίσταση.
Τα οινοποιεία της Νάουσας που μπορείτε να επισκεφθείτε είναι τα εξής:
• VAENI Νάουσα στην Επισκοπή Ημαθίας
• Αργατία στο Ροδοχώρι Ημαθίας
*Επίσκεψη κατόπιν επικοινωνίας
• Κτήμα Κυρ-Γιάννη στο Γιανακοχώρι Ημαθίας
• Κτήμα Φουντή στη Νέα Στράντζα Ημαθίας
Μερικά λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού
Καθιερώθηκε αρχικά, από το 2009 ως «Πανευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού», από το «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων Κρασιού» (RECEVIN) και πραγματοποιείται πάντα τη δεύτερη Κυριακή του Νοέμβρη.
Στη συνέχεια, με τη συμμετοχή και άλλων περιοχών του παγκόσμιου αμπελοοινικού χάρτη, μετονομάστηκε σε «Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού».
Η Ελλάδα συμμετέχει με το οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» από το 2012 ενώ στη συνέχεια εξελίχθηκε σε πανελλαδική γιορτή.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
«Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 57 ετών ο Αναστάσιος Καραγεωργίου. Ο εκλιπών ταξίδεψε για την «Γειτονιά των Αγγέλων», βυθίζοντας
-
Στο πένθος έχει βυθιστεί η κοινωνία της Νάουσας, μετά την είδηση του θανάτου της Ανίλας Μανούση. Η εκλιπούσα έφυγε από την ζωή σε ηλικία
-
Σφοδρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 27 Μαΐου 2026 στην Εγνατία Οδό Βέροιας - Θεσσαλονίκης, μεταξύ δύο οχημάτων,
-
Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 55 ετών, η Σταματία Δόκαλη. Η κηδεία της εκλιπούσης θα γίνει την Παρασκευή 29 Μαΐου 2026 και ώρα 18:00, από
-
Ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους της Βέροιας η ολοένα συχνότερη εμφάνιση αγριογούρουνων σε κατοικημένες περιοχές, με επίκεντρο τον
-
Στο Πρωτοδικείο της Νάουσας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, ένας πολυέλαιος αποκολλήθηκε από την οροφή και έπεσε πάνω σε δικηγόρο.
-
Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης 26 Μαΐου 2026 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας για φωτιά σε αγροτική περιοχή έξω
-
Τον κυνηγούσε 2 χρόνια επειδή είχε σχέση με τη γυναίκα του Σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ θυμίζει η υπόθεση με τη δολοφονία
-
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. στο πλαίσιο των προγραμματισμένων έργων συντήρησης του δικτύου διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ανακοίνωσε προσωρινές
-
Ο εν λόγω τραγουδιστής απέδειξε για ακόμη μία φορά πως ξέρει να απολαμβάνει τις μικρές αποδράσεις, επιλέγοντας αυτή τη φορά έναν από τους πι...





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.