Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Την Ολυμπιακή Φλόγα υποδέχθηκαν Βέροια και Βεργίνα - Λαμπρή τελετή στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών


Με κάθε επισημότητα η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου 2024 την Ολυμπιακή Φλόγα.

Η Ολυμπιακή Φλόγα, που ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου 2024, αφίχθη, υπό βροχή στη Βέροια, στις 15:07 μ.μ.


Η διαδρομή της μέσα από την πόλη ξεκίνησε από το πάρκο της Ελιάς με την 
Πανευρωπαϊκή Πρωταθλήτρια Καράτε Βίκυ Πανετσίδου, στη συνέχεια, στην αρχή της οδού Βενιζέλου παρέλαβε η Πανελλήνια Πρωταθλήτρια Αλπικού Σκι και Πανελλήνια Πρωταθλήτρια Ακροβατικής Γυναικών Έλσα Παπαδοπούλου και την παρέδωσε, 


στο ύψος του Αγίου Σπυρίδωνα, στην κάτοχο Ολυμπιακού ρεκόρ στον ακοντισμό του Επτάθλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021 στο Λονδίνο, Σοφία Υφαντίδου, ενώ τελευταίος λαμπαδηδρόμος ήταν ο Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής πάλης, Άγγελος Αποστολίδης, ο οποίος παρέλαβε την Ολυμπιακή Φλόγα στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ανοίξεως, προκειμένου να ξεκινήσει το ταξίδι της στην Αρχαία Νεκρόπολη Αιγών στη Βεργίνα.


Την φλόγα μετέφερε στον
προαύλιο χώρο του Μουσείου Βασιλικών Τάφων η πρωταθλήτρια Χιονοδρομίας Μαρία Ντάνου, η οποία άναψε και τον βωμό. 


Ακολούθησε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, του Εθνικού Ύμνου της Γαλλίας και του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας και σύντομες ομιλίες 
του Δημάρχου Βέροιας, Κώστα Βοργιαζίδη, του Γενικού Πρόξενου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Ζαν-Λικ Λαβό και του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Αθανάσιου Βασιλειάδη.


Στη συνέχεια έγινε και η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ του κ. Βοργιαζίδη και του κ. Λαβό και μεταξύ του αντιδημάρχου Αθλητισμού Μιχάλη Τζαφερόπουλου και του κ. Βασιλειάδη.


Η τελετή ολοκληρώθηκε με την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από τον 
Πανευρωπαϊκό Πρωταθλητή ποδοσφαίρου Παντελή Καφέ και η αναχώρησή της από την Βεργίνα με επόμενο προορισμό τα Ιωάννινα.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης, ο βουλευτής Ημαθίας Βασίλης Κοτίδης, ο αντιδήμαρχος Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βεργίνας Νίκος Καραμητσιόπουλος και αρκετοί ξένοι τουρίστες που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας, κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στη Βεργίνα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:






























































13 σχόλια:

  1. μεταξυ μας... φουσκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λαός πληρώνει

      Διαγραφή
    2. Είναι μια αναγκαστική εκδήλωση και έχει σωστά αποτελέσματα φίλε μου "φούσκα" !!!!

      Διαγραφή
  2. Κρίμα για την ιστορία και τη σπουδαιότητα του χώρου!!!! Το χωριό είναι μόνο λακούβες και ο χώρος του μουσείου γεμάτος λάσπες. Αυτή την εικόνα δυστυχώς αντικρίζουν Έλληνες και ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται τον τόσο σημαντικό αυτό τόπο. Ο δήμαρχος αντί να κόβει κορδέλες και να φωτογραφίζεται θα πρέπει να κοιτάξει να ομορφαίνει την εικόνα του χωριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά τα λέτε...για το θεαθειν

      Διαγραφή
    2. έργα γίνονται για τους κατοίκους του χωριού και μάλιστα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ μέχρι σήμερα στο χωριό. Και ως γνωστό έργα χωρίς αναστάτωση δεν γίνονται.

      Διαγραφή
  3. Άνευ ουσίας, άνευ σημασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βεργίνα "ΑΙΓΕΣ" της Μακεδονίας,ένα χωριό παρακμής και εγκατάλειψης. Η Ολυμπιακή φλόγα με πέρασμα από την περιοχή μας χωρίς ανάδειξη και ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμμετείχαν και άλλοι αθλητές και στην Βέροια και στην Βεργίνα και δεν τους αναφέρετε καν. Φαίνονται και στις φωτογραφίες. Πολυ ωραια ενημέρωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απόντες απ' τις τελετές αθλητές που θα είναι στο Παρίσι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνωστισμός στη Βεργινα!!!Ολοι κ ολοι 20 ατομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ