Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με επιτυχία το «Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών» του 3ου Γυμνασίου

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, το 3o Γυμνάσιο Βέροιας συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Βέροιας για τρίτη χρονιά ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο

«Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών». Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να γίνει στο πάρκο της Εληάς, αλλά λόγω καιρού έγινε τελικά στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών.

Στην εκδήλωση αυτή 50 μαθητές και μαθήτριες της Γ Γυμνασίου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Πειραματίζομαι & Μαθαίνω» του σχολείου, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Τσισμανίδη Βασιλείου (Φυσικού) και Νίκα Αικατερίνης (Χημικού), χωρισμένοι σε ομάδες παρουσίασαν, με πολύ μεράκι κι ενθουσιασμό, πειράματα Φυσικής και Χημείας σε μαθητές/τριες Δημοτικού και Γυμνασίου. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να μπορέσουν τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στις Φυσικές Επιστήμες και να τις γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο.

Η προσέλευση ήταν μεγάλη, καθώς περίπου 450 μαθητές/τριες και 30 εκπαιδευτικοί παρευρέθηκαν σε αυτήν. Σε συζητήσεις με τους παραπάνω φαίνεται ότι η εκδήλωση πέτυχε τον σκοπό της αφού οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την εμπειρία της επαφής με τον θαυμαστό κόσμο των Φυσικών Επιστημών. 

Περιμένουμε με αγωνία να συγκεντρώσουμε τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών ώστε να υπάρξει μια πιο αντικειμενική καταγραφή των εντυπώσεων και των προτάσεων που θα μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας να βελτιώνουμε συνεχώς τη διοργάνωση του «Πανηγυριού Φυσικών Επιστημών», καθώς και μια πιο ασφαλής εκτίμηση  του ποσοστού επίτευξης του στόχου της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου Βέροιας κ. Τσιφλίδης, ο Διευθυντής ΔΔΕ Ημαθίας κ. Αλατζόγλου και η περιφερειακή σύμβουλος κ. Τζήμα.


Το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας θα ήθελε να ευχαριστήσει:

Τους μαθητές και μαθήτριες της Γ Γυμνασίου που εργάστηκαν όλη την σχολική χρονιά, σε χρόνο πέραν από το υποχρεωτικό σχολικό ωράριο για να φέρουν εις πέρας την απαιτητική αυτή εκδήλωση.

Τον σύλλογο διδασκόντων για την υποστήριξη και την Διευθύντρια του σχολείου κ. Συμεωνίδου Μαρία για την αγαστή συνεργασία και την συνεχή στήριξη της προσπάθειας  σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας και πραγματοποίησης της εκδήλωσης.

Το 2ο Γυμνάσιο Βέροιας που συνέδραμε με τρεις ομάδες μαθητών/τριών να παρουσιάζουν δικά τους πειράματα.

Τον εκπαιδευτικό και υπεύθυνο του Μουσείου Logic με έδρα την Κατερίνη, κ. Πετούση, ο οποίος παρουσίασε διατάξεις του Μουσείου.

Τους μαθητές/τριες του κολέγιου Δελασάλ και την εκπαιδευτικό κ. Νόττα που παρουσίασαν μαθηματικούς γρίφους.

Τους εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες των Δημοτικών και Γυμνασίων που παρακολούθησαν την εκδήλωση

Τους υπεύθυνους του Χώρου Τεχνών για την παραχώρηση του χώρου και την τεχνική τους υποστήριξη.

Τον Δήμο Βέροιας που από την πρώτη στιγμή αποδέχθηκε το αίτημα για συνδιοργάνωση και συνέδραμε όχι μόνο οικονομικά, αλλά και με διάθεση των ανθρώπων του Δήμου που στήριξαν με τον κόπο τους την προσπάθεια αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ