Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

1η θέση για τους μικρούς Βεροιώτες εφευρέτες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Την πρώτη θέση στην Κεντρική Μακεδονία και την 2η θέση πανελλαδικά, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Unknown Mission League που διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Η.Ε.R.O.) κατέλαβε η ομάδα παιδιών "metashifters" της Ακαδημίας ρομποτικής "technology robotics academy" της "Δικτύωσης", της Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού, αποτελούμενη από τους: Μανώλη Παπαοικονόμου, Στέργιο Περηφανόπουλο και Γιώργο Καραγιάννη.

Οι μικροί εφευρέτες από την Βέροια κατάφεραν με τις γνώσεις, τη φαντασία, το μεράκι και τις δεξιότητές τους να ανταποκριθούν με απόλυτη επιτυχία σε μία άγνωστη αποστολή... Κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα ρομποτικό μικρό φορτηγό με ανάλογο φορτίο, το οποίο διένυσε απόσταση κάθετης και οριζόντιας διαδρομής, διασχίζοντας γέφυρα κατασκευασμένη από τα ίδια τα παιδιά και εναποθέτοντας με επιτυχία το φορτίο σε σταθερή βάση.

Ο… διαφορετικός διαγωνισμός Ρομποτικής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη με παιδιά και φοιτητές από όλη την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Η διακριθείσα ομάδα από την Βέροια κατάφερε να λάβει την πρώτη θέση μεταξύ ομάδων μαθητών δημοτικού, ενώ συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία συμμετείχαν 46 ομάδες και περισσότερα από 150 άτομα. Καινοτομία του διαγωνισμού αποτέλεσε το γεγονός ότι οι ομάδες έμαθαν την αποστολή την ημέρα του διαγωνισμού και συναγωνίστηκαν με συνολικά 162 ομάδες και πάνω από 600 παιδιά από όλη την χώρα, αφού ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 9 πόλεις και περιφέρειες.

Ο Διαγωνισμός STEAM και Ρομποτικής «UML 2024» στη Θεσσαλονίκη ήταν υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και διοργανώθηκε από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό H.E.R.O., τη Σχολή Ρομποτικής MindLab Education και το Κολλέγιο Ανατόλια. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό έδωσε τη δυνατότητα στις ομάδες παιδιών και νέων 9-25 ετών να παρουσιάσουν όσα έχουν μάθει σε πραγματικό χρόνο και να διεκδικήσουν θέσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο του 2024 στο Πεκίνο και την Βραζιλία.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ