Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Οι προτάσεις της Νικολέτας Δουδούμη για την Παιδεία

Μέσα από τον προσωπικό της λογαρισμό στο facebook η Νικολέτα Δουδούμη, δημοσιοποίησε τις προτάσεις της για την Παιδεία. Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό της «Δράσης με Γνώση», στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, θέτει τον εαυτό της στην κρίση των συνδημοτών της, καθώς με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης θέλει να προσφέρει στον τόπο της. 

Διαβάστε αναλυτικά τις προτάσεις της για τον Τουρισμό:

«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου σχετικά με την Παιδεία. Η Παιδεία, ρυθμίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της σε εθνικό επίπεδο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει χώρος για τη δημοτική αρχή να συνεισφέρει.

Αφενός με την ιδιότητα μου ως μητέρα και αφετέρου με την εμπειρία που απέκτησα κατά τις θητείες μου σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου μας, αναγνωρίζω ότι η παρούσα δημοτική αρχή έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στον τομέα αυτό.

Θα σταθώ σε μια ιδέα που πραγματικά με εμπνέει. Επί δημαρχίας του Κώστα Βοργιαζίδη, εδραιώθηκε η εξαιρετική πρωτοβουλία του «Συμβουλίου των Παίδων». Πρόκειται ουσιαστικά για μια προσομείωση των διαδικασιών ενός δημοτικού συμβουλίου που εξοικειώνει τους νέους μας με τον τρόπο λήψης αποφάσεων του Δήμου. Ο θεσμός αυτός επιβάλλεται να συνεχιστεί με συνέπεια, καθώς λειτουργεί τόσο ως τρόπος ενεργοποίησης των νέων και παροχής κινήτρου για συμμετοχή τους στα κοινά όσο και ως δεξαμενή ιδεών για όλους μας.

Για πολλά χρόνια επίσης, ο Δήμος μας συμμετείχε σε προγράμματα ανταλλαγής μαθητών (βλ. υπό την αιγίδα του προγράμματος Youth in Action και σε συνεργασία με το Δήμο Στροβόλου Κύπρου).

Είναι δεδομένο ότι ο συνδυασμός «Δράση με Γνώση» έχει θέσει στερεά θεμέλια για την ανάπτυξη της παιδείας σε πολλά επίπεδα.

Εγώ λοιπόν τι μπορώ να προσφέρω για να συνεχιστεί μια επιτυχημένη πορεία ετών;

✅ Πρώτα από όλα τη γνώση που αποκόμισα από τη συμμετοχή μου στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Βέροιας, όπου θήτευσα ως Γενική Γραμματέας.

✅ Ιδέες και προτάσεις που προέκυψαν μετά από την συμμετοχή μου σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ενδεικτικα αναφέρω ότι το 2015 είχε διοργανωθεί στη Νάουσα το πρώτο χειμερινό νομικό σχολείο με θέμα το Μεταναστευτικό Δίκαιο απο την Ευρωπαϊκή Ένωση Φοιτητών Νομικής του ΑΠΘ. Η δράση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και 60 φοιτητές νομικής απο όλη την Ευρώπη επισκέφθηκαν την περιοχή μας. Στα ίδια πλαίσια, δεν θα μπορούσαμε να έρθουμε σε επαφή με φοιτητικές οργανώσεις άλλων σχολών, ώστε να τους παροτρύνουμε να οργανώσουν αντίστοιχες δράσεις στον τόπο μας; Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να έρθουμε σε επαφή με την ομάδα του IAAS (International Association of Students in agriculture and related sciences) της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ σε σχέση με την διοργάνωση ακαδημαϊκών δράσεων πάνω στην Οινολογία. Ή αντίστοιχα με την ομαδα των φοιτητών Αρχαιολογίας, Θεολογίας, Οικονομικών σε αντίστοιχη θεματολογία.

Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι έχω τη θέληση, την εμπειρία και την όρεξη να αφιερώσω χρόνο και με την καθοδήγηση και συνεργασία των ανθρώπων που έθεσαν τις στέρεες βάσεις, να εργαστώ για τη συνέχεια.

Αν θέλετε να σας πω περισσότερα σε σχέση με τις ιδέες/ προτάσεις που έχω ως προς την παιδεία, μη διστάσετε να μου στείλετε προσωπικό μήνυμα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ