Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τίμησαν τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς στην Πατρίδα


Εκδήλωση προς τιμήν των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς πατριωτών της Πατρίδας, στις 17 Μαΐου το 1944, καθώς και των νεκρών του εμφυλίου πολέμου, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 14 Μαΐου 2023 στην Πατρίδα.


Η εκδήλωση έγινε στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, παρουσία του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, των αντιδημάρχων Βασίλη Παπαδόπουλο, Λάζαρο Ασλανίδη, Αλέξανδρο Τσαχουρίδη και Καλλίστρατο Γρηγοριάδη, του προέδρου της Πατρίδας Γιάννη Σιδηρόπουλου, προέδρων τοπικών κοινοτήτων, προέδρων πολιτιστικών και αγροτικών συλλόγων, υποψηφίων βουλευτών και πολιτών. 


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης, η Σοφία Σακοράφα, Αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΜεΡΑ25 με υποψηφίους βουλευτές του κόμματος.


Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Πατρίδας, πρωτοπρεσβύτερος Διονύσιος Συρόπουλος. Ακολούθησε το προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων και ομιλία του Δημάρχου Βέροιας.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Στο τέλος μοιράστηκε στους παρεβρισκομένους κόλυβα και αλμυρά και γλυκά κεράσματα.

Δείτε φωτογραφίες:

















































5 σχόλια:

  1. Ελάχιστες τιμωρίες δοσίλογων έγιναν: Κιτσά μπατζακ, Πούλος,Παπαδοπουλος κλπ να μνημονεύονται για τα εγκλήματα τους.Να μαθαίνει η νεολαία πως βασάνιζαν τους γονείς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ''ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΟΥΝ...ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ "ΑΡΜΟΔΙΟΙ" ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑΤΙ...ΠΡΕΠΕΙ

      Διαγραφή
  2. τι γινεται ρε παιδια στην Αντιπεριφερεια βλεπουμε στεφανι καταθετει υπαλληλος της Αντιπεριφερειας ενω ειναι παρων υπαρχει Περιφερειακος Συμβουλος.Τι συμβαινει ρε ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗ τετοια μεγαλη απαξιωση στους Περιφερειακους Συμβουλους .Οι εκλογες ερχονται ...........,,,,,,,,//...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερώτηση, γιατί έγιναν όλα τα ολοκαυτώματα? Ποιοι προκάλεσαν το μένος των Γερμανών? Και αυτοί που τους προκάλεσαν, γιατί δεν υπερασπίστηκαν τα χωριά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Γερμανοί είναι φίλοι σας το είπε και ο αλεξθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ