Quantcast

http://picasion.com/

Έχετε φιλέτα κοτόπουλο; Απογειώστε τα φτιάχνοντάς τα Cordon Bleu!


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

Τα Cordon bleu είναι μια αγαπημένη συνταγή που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Κοτόπουλο με τυριά, βουτηγμένο σε φρυγανιά και τηγανητό... φυσικά και μας αρέσει! Δες πώς θα το φτιάξεις στην κουζίνα σου, με την συνταγή του σεφ του veriotis.gr Γιώργου Μεταξά.

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο
4 φέτες ζαμπόν (ή και μπέικον)
4 φέτες κασέρι τύπου gouda
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο αλεύρι, λίγο ελαιόλαδο
2 αυγά χτυπημένα
Λίγη φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε τα φιλέτα μας οριζοντίως. Τα τοποθετούμε σε δυο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και τα χτυπάμε λίγο με σφυράκι να πλατύνουν. Αλατοπιπερώνουμε, απλώνουμε από μια φέτα ζαμπόν κ μια κασέρι σε κάθε φιλέτο, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και πιέζουμε καλά να κολλήσουν οι άκρες. Πουδράρουμε εξωτερικά με λίγο αλεύρι, βουτάμε στο αυγό και τέλος πανάρουμε στη φρυγανιά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα φιλέτα και από τις δυο πλευρές. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Tips: αντί για κοτόπουλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοιρινό ή και μοσχάρι.

Επίσης μπορούμε να τα ψήσουμε στον φούρνο ραντίζοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ