Quantcast

http://picasion.com/

Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες της Λευκάδας

Κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και ατελείωτες αμμουδιές στη Λευκάδα, μαγεύουν κάθε ταξιδιώτη

Το βασικό ατού της Λευκάδας είναι οι παραλίες της ανατολικής ακτογραμμής, διάσημες σε όλο τον κόσμο και βραβευμένες. Τα θαλάσσια σπορ είναι must.

Αμμόγλωσσα

Κοντά στην πόλη, με λευκή άμμο και γαλάζια νερά, συγκεντρώνει τρία χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει: το ασυνήθιστο σχήμα της, το επιβλητικό κάστρο της Αγίας Μαύρας που ορθώνεται μπροστά της και τη θέα της λιμνοθάλασσας στο βάθος.

Νυδρί

Η πολυσύχναστη παραλία εκτείνεται από το Νυδρί μέχρι το Περιγιάλι. Από πάνω υπάρχει σειρά ξενοδοχείων και άλλες υποδομές.

Νικιάνα

Μικρή αμμώδης και οικογενειακή παραλία, περικυκλωμένη από εστιατόρια και καταλύματα.


Άη-Γιάννης – Μύλοι – Γύρα

Τρεις παραλίες στη σειρά, πλάι στην πόλη της Λευκάδας που τις πιάνει ο αέρας -γι’ αυτό αποτελούν πόλο έλξης και σημείο συνάντησης για windsurfers και kitesurfers.

Εγκρεμνοί

Πολυφωτογραφημένη και μεγάλη παραλία που θεωρείται από τις καλύτερες της Μεσογείου. Το τοπίο είναι εντυπωσιακό και θυμίζει Καραϊβική, με τιρκουάζ, πεντακάθαρα νερά. Από την 2 χιλιομέτρων παραλία σας χωρίζουν 350 σκαλιά. Αν σας φαίνονται πολλά, μπορείτε να πάτε με καραβάκι από τη Βασιλική.


Πόρτο Κατσίκι

Η σταρ του νησιού με τα γαλαζοπράσινα νερά, έχει βραβευτεί ως καλύτερη παραλία της Ελλάδας και από τις πιο δημοφιλείς της Μεσογείου -γι’ αυτό και πλημμυρίζει με κόσμο. Θα πάτε από τον κατηφορικό δρόμο με τα σκαλοπάτια που ξεκινά από το πάρκινγκ όπου υπάρχουν καντίνες. Αλλιώς, θα έρθετε με πλοιάριο από τη Βασιλική.


Κάθισμα

Άλλη μία από τις διάσημες παραλίες της Λευκάδας, με λευκή άμμο, γαλαζοπράσινα νερά και εντυπωσιακούς γκρεμούς. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bars, εστιατόρια. Υπάρχει δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.

Βασιλική

Στο νότιο άκρο του νησιού, μπροστά από το πολυσύχναστο χωριό. Έχει άμμο και ρηχούς βυθούς γι’ αυτό την προτιμούν και οικογένειες. Η Βασιλική είναι γνωστή ως παράδεισος για τους windsurfers. Συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες παραλίες του κόσμου και τις τρεις καλύτερες της Ευρώπης για το συγκεκριμένο σπορ. Εκεί, διεξάγεται το Φεστιβάλ Θαλάσσιων Σπορ και η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Ρεγκάτα.

Άγιος Νικήτας

Η μικρή παραλία του οικισμού είναι πολυσύχναστη, αλλά πεντακάθαρη. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται τα καφέ και οι ταβέρνες.


Πευκούλια

Δίπλα στον Άγιο Νικήτα, μία εντυπωσιακά μεγάλη παραλία με χοντρή άμμο, σμαραγδένια νερά και πυκνά πεύκα που φθάνουν ως το νερό. Ένα τμήμα της είναι οργανωμένο.

Μύλος

Τιρκουάζ βαθιά νερά, χοντρή άμμος, επιβλητικό τοπίο. Η μεγάλη (και άλλοτε μοναχική) παραλία κατακλύζεται από κόσμο που φτάνει με τα καραβάκια από τον γειτονικό Άγιο Νικήτα. Μπορείτε να πάτε και από μονοπάτι.

Καλαμίτσι

Τρεις αμμώδεις παραλίες κοντά στο ομώνυμο χωριό. Με γαλαζοπράσινα νερά, λευκό βότσαλο και άμμο.

Δεσίμι

Μικρή παραλία σε έναν όρμο στην έξω πλευρά της χερσονήσου του Βλυχού. Είναι ιδανική για κανό, με το οποίο εύκολα μπορείτε να εξερευνήσετε τις μικρές αμμουδιές και τις σπηλιές κατά μήκος της ακτής.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ