Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έργα φωτογραφικού κολλάζ μαθητών της Ημαθίας στην πλατεία Δημαρχείου


Την έκθεση φωτογραφικού κολλάζ με θέμα «Αναζητώντας τους ήρωες των παραμυθιών και της Λογοτεχνίας, στο σήμερα», είχαν την ευκαιρία να δούνε όσοι βρέθηκαν την Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 στην πλατεία Δημαρχείου.

Την έκθεση διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, στο πλαίσιο της υλοποίησης Ευρωπαϊκού Σχεδίου Erasmus+, με τίτλο: «Language, Learning via Literature» και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και συμμετείχαν μαθητές από σχολεία όλης της Ημαθίας. 


Η έκθεση 
στηρίχθηκε στην ιδέα επιλογής από τους μαθητές ενός αγαπημένου τους ήρωα των παραμυθιών και της Λογοτεχνίας και της ένταξής, με την τεχνική του ψηφιακού κολλάζ μέσα σε ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο της εποχής μας (περιβαλλοντικού, κοινωνικού, καταναλωτικού, ανθρωπίνων σχέσεων κ.λ.π. περιεχομένου), εκπέμποντας ή υπονοώντας ένα μήνυμα (με την υποστήριξη και κάποιας φράσης ή σύντομου κειμένου).


Η έκθεση έχει και διαγωνιστικό κομμάτι, καθώς τ
α 68 έργα που εκτέθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στην πλατεία Δημαρχείου, βαθμολογήθηκαν από τους επισκέπτες και οι τρεις μαθητές με τις καλύτερες δημιουργίες θα κερδίσουν βιβλία.


Όπως είπε και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας Δημήτρης Κατσαβός, που συναντήσαμε στην πλατεία Δημαρχείου μαζί με την Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Ευθυμία Γώτη, τα έργα των μαθητών της Κουλούρας, για λόγους δεοντολογίας, θα είναι εκτός διαγωνισμού.

Παράλληλα, μέχρι και την Τρίτη 9/5, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, λειτουργεί και έκθεση θεατρικού βεστιαρίου από το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, με τις στολές που χρησιμοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια για τις πολλές θεατρικές παραστάσεις που ανέβηκαν από τους μαθητές του σχολείου.

Δείτε φωτογραφίες:























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ