Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στις 2 Απριλίου και με παράλληλες εκδηλώσεις ο Δρόμος 21 Μαθητών στο Μακροχώρι - Τι είπαν οι διοργανωτές


Δωρεάν συμμετοχή - Εγγραφές έως τις 29/3

Στη «σκιά» της θλιβερής επετείου των 20 χρόνων από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που στοίχισε την ζωή στους 21 μαθητές του Λυκείου Μακροχωρίου, αλλά και πολύ νωπό ακόμα το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, διοργανώνεται φέτος ο «Δρόμος 21 Μαθητών».


Ο αγώνας μνήμης διοργανώνεται την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακροχωρίου «ΨΗΦΙΔΩΤΟ», σε συνεργασία με τον δήμο Βέροιας και το ΚΑΠΑ, τον Λαογραφικό Σύλλογο Ντόπιων Μακροχωρίου και την Τροχαία Βέροιας, πραγματοποιείται φέτος για 5η χρονιά, με μια παύση τριών ετών λόγω της πανδημίας.


Στο πλαίσιο του αγώνα, παραχωρήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαρτίου 2023, στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Μακροχωρίου, παρουσία όλων των συνδιοργανωτών αλλά και κατοίκων του Μακροχωρίου και εθελοντών.

Στο πάνελ συμμετείχαν, ο Υπαστυνόμος Α΄της Τροχαίας Βέροιας Χαράλαμπος Καϊλόγλου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ψηφιδωτό» Βασίλης Ελευθεριάδης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου Μαρία Γάτου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μακροχωρίου Βαλάντης Κεχαΐδης, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνα Αντώνης Αραμπατζής, ο υπεύθυνος των Εθελοντών Δημήτρης Αφένδρας και ο υπεύθυνος μηχανογράφησης του αγώνα, Στάθης Ιωαννίδης.




Ο 5ος Δρόμος 21 Μαθητών θα διεξαχθεί την
Κυριακή 2 Απριλίου και θα περιλαμβάνει 6 κατηγορίες αγώνων. Τον μεγάλο αγώνα των 10,4χλμ για συμμετέχοντες ηλικίας 16 ετών και άνω, τον περιπατητικό λαϊκό αγώνα Υγείας 3χλμ για συμμετέχοντες ηλικίας 16 ετών και άνω, τον αγώνα μαθητών Δημοτικών 1λχμ (Α,Β,Γ Δημοτικού), τον αγώνα μαθητών Δημοτικών 1λχμ (Δ, Ε, ΣΤ Δημοτικού), τον αγώνα μαθητών Γυμνασίων 2χλμ, και τον αγώνα ΑμΕΑ 250μ.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:15 από την πλατεία 21 Μαθητών στο Μακροχώρι και η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 27/03/2023 και ώρα 15:00 στο www.psifidoto.org/register/dromos.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη, οι συμμετοχές μέχρι στιγμής είναι περίπου 700, σε όλες τις κατηγορίες, με τους διοργανωτές να καλούν τους γονείς να γράψουν τα παιδιά Δημοτικού, για να συμμετέχουν σε έναν τόσο όμορφο αγώνα μνήμης.




Και επειδή σε έναν τέτοιο αγώνα, σημαντικό ρόλο παίζουν οι εθελοντές, οι διοργανωτές απηύθυναν κάλεσμα σε όσους ενδιαφέρονται να απευθυνθούν στον υπεύθυνο εθελοντών (Υπεύθυνος Εθελοντών: Αφένδρας Δημήτριος: τηλ. 6945373660). Όπως ειπώθηκε, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 120 εθελοντές, κυρίως μέλη Συλλόγων της Ημαθίας και όμορων νομών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, ενώ για την σωστή διεξαγωγή του αγώνα, θα χρειαστούν περίπου 150 - 160 εθελοντές. Με την συμπλήρωση του αριθμού, η φόρμα δήλωσης εθελοντών θα κλείσει.

(Στην προκήρυξη του αγώνα παρακάτω, μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για τον αγώνα, τα link για τις φόρμες εγγραφής καθώς και τα τηλέφωνα επικοινωνίας με όλους τους διοργανωτές).




Παράλληλες εκδηλώσεις

Παράλληλα με τον αγώνα δρόμου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2/4 στο Μακροχώρι, διοργανώνονται και εκδηλώσεις και δράσεις. Συγκεκριμένα:

• Στις 15 Μαρτίου ξεκίνησε διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα την «Οδική Ασφάλεια» στον οποίο συμμετέχουν μαθητές της Δ' Δημοτικού του δήμου Βέροιας. Τα έργα τους αξιολογούνται από τριμελή επιτροπή και οι δημιουργοί των πρώτων τεσσάρων έργων που θα βραβευθούν, παίρνουν υποτροφίες σε φροντιστήρια της Βέροιας.

• Στις 19 Μαρτίου διοργανώθηκε αιμοδοσία στο Μακροχώρι προς τιμήν των 21 Μαθητών (δείτε εδώ το ρεπορτάζ).

• Στις 24 Μαρτίου, στο πρώην Δημαρχείο του Μακροχωρίου διοργανώνεται ημερίδα ενημέρωσης για την δωρεά μυελού των οστών, στην μνήμη των 21 μαθητών, με ομιλητή τον επίσημο συνεργάτη του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας, Αντώνη Ιατρόπουλο. Κατά την διάρκεια της ημερίδας, θα λαμβάνονται και δείγματα (λήψη επιχρίσματος από το στόμα - δείγμα σάλιου με μπατονέτα).

• Στις 29 Μαρτίου, στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στο Πανόραμα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα οδικής ασφάλειας για μαθητές Λυκείου, σε συνεργασία με την Τροχαία Βέροιας.

Δείτε φωτογραφίες από την συνέντευξη τύπου και την προκήρυξη του αγώνα:

























Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ