Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δράσεις του Συλλόγου Μ.Α.μ.Α. για την παγκόσμια ημέρα αυτισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό ,η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό ,έχει προγραμματίσει μια σειρά δράσεων ,με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με την κατανόηση και αποδοχή του αυτιστικού φάσματος.

• Ενημέρωση με δράσεις ευαισθητοποίησης σε σχολεία πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

• Συμμετοχή σε διεθνές υβριδικό συνέδριο για τον αυτισμό σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην αγγλική γλώσσα με τίτλο «Βέλτιστες και αναπτυσσόμενες πρακτικές για την υποστήριξη της υγείας και της ευζωίας των ατόμων με νοητική αναπηρία και αυτισμό».Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως και διά ζώσης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, την Παρασκευή 31 Μαρτίου και το Σάββατο 1 Απριλίου 2023.Η Μ.Α.μ.Α συμμετέχει με την εισήγηση της Ελένης Γεωργιάδου -Στεφανάκη,μητέρας εφήβου στο φάσμα και προέδρου της Μ.Α.μ.Α.

Το συνέδριο "Best, and developing practice in supporting the health and wellbeing of people with intellectual disability and autism" συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το «Εργαστήριο Αυτισμού - Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών και της Συμπεριφοράς του Ανθρώπου», σε συνεργασία με την «European Association for Mental Health in Intellectual Disability», ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι εργασίες της πρώτης ημέρας θα αρχίσουν στις 9:30 το πρωί στην Αίθουσα Συνεδρίων «Ηλίας Κουσκουβέλης», ενώ του Σαββάτου στις 10 το πρωί, στον ίδιο χώρο.Η εγγραφή στο συνέδριο είναι δωρεάν από τους ηλεκτρονικούς συνδέσμους: https://mailchi.mp/everesttravel/autism_2nd?e=827bfe3ae1

και https://projector-web.gr/everest/en/autism2023

ενώ στο τέλος του συνεδρίου θα δοθούν και πιστοποιητικά παρακολούθησης.

• Συνεντεύξεις γονέων του συλλόγου μας σε ραδιοφωνικές εκπομπές Β.Ελλάδας καθώς και σε διαδικτυακά blogs με σκοπό την ενημέρωση

• Μια ξεχωριστή δράση στον προαύλιο χώρο του κδαπ ΑμεΑ Μ.Α.μ.Α ,με τη συμμετοχή των ωφελουμένων μας ,των εκπαιδευτών μας , εικαστικών φίλων μας εθελοντών Άννα Χλωροτύρη ,Δαμιανού Οικονομίδη και του εικαστικού του συλλόγου μας ,Αργύρη Μπαντή.

• Φωταγώγηση του σπιτιού της Μ.Α.μ.Α στη Μητροπόλεως 32,στα πλαίσια της παγκόσμιας καμπάνιας ‘Ανάβω ένα μπλε φως για τον αυτισμό’

• Φιλανθρωπική εκδήλωση για τη Μ.Α.μ.Α στην Αθήνα την οποία διοργανώνει η εταιρεία BREAD FACTORY στις 2 Απριλίου με την υποστήριξη της εταιρείας δημοσίων σχέσεων Βeautifulpeople Εvents.Πρόκειται για μία ξεχωριστή εκδήλωση από την εταιρεία BREAD FACTORY η οποία είναι πια αρωγό μέλος της οικογένειας της Μ.Α.μ. και την ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή της.

• Φιλανθρωπικό event στο καφέ Barok στις 9 Απριλίου στη Βέροια για το σύλλογο από την επιχείρηση Diva nails by Eleni Mixailidou.Η

• Ο σύλλογός μας συμμετέχει στο δίκτυο που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου grow4autism. Σας καλούμε να γνωρίσετε το έργο και τα αποτελέσματα του, μεταξύ αυτών, το www.autismap.gr στην ανανεωμένη του μορφή και το εγχειρίδιο/πρακτικός οδηγός για γονείς/φροντιστές ατόμων με αυτισμό που θα βρείτε αναρτημένο. Το έργο grow4autism: Δικτύωση – Συνεργασία – Ενδυνάμωση – Βιωσιμότητα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου και εταίρο την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων.

Με εκτίμηση το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ