Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επίσκεψη του ΚΑΠΗ στο νέο Μουσείο Βεργίνας

Την Δευτέρα 27 Μαρτη το Νέο Πολυκεντρικό Μουσείο ΑΙΓΩΝ, ενα πραγματικό στολίδι, ένα Παράθυρο στον Κόσμο του Μ. Αλεξάνδρου,επισκέφτηκε το ΚΑΠΗ Δήμου Βέροιας του Ν.Π. ΚΑΠΑ.

Λιτό και πρωτοποριακό εντυπωσιάζει με τις αδρές γραμμές του που γίνονται ένα με τον αρχαιολογικό χώρο και καταφέρνει να ενώσει δυναμικά το σύνολο των παλαιών, αλλά και των νέων αρχαιολογικών θυλάκων της αρχαίας πόλης, προσφέρει άμεση γνωριμία με πολιτισμούς και στενή συνομιλία με το παρελθόν και τις πνευματικές μορφές που το σημαδεύουν.

Τα μελή υποδέχτηκε η Κα Χαρίση Αντωνια, διδάκτωρ της Ιστορίας και Γ.Γ. του Συλλόγου Φίλων Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών, οπου μίλησε για τις δράσεις του Συλλόγου, οι όποιες γίνονται με την υποστήριξη της Εφορειας Αρχαιοτήτων.

Το Σωματείο Φίλων Πολυκεντρικού Μουσείου είναι διεθνούς εμβέλειας ,όπως μας ειπαν η Κα Χαριση και η Κα Καπουρογλου Ειρηνη, όπως εξάλλου και οι οικουμενικές προσωπικότητες που πρεσβεύει ,τον Μ Αλέξανδρο και Φίλιππο.

Στην συνεχεία τα μέλη ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου από την Κα Παπαδοπούλου Νικη Αρχαιολόγο και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Αντιπροεδρο του ΚΑΠΑ ΒΕΡΟΙΑΣ, Κο Ασλανίδη Λάζαρο , όπου είχαν την ευκαιρία για μια βιωματική ανάγνωση ενός λαού, ενός σπουδαίου πολιτισμού, που άφησε τα ίχνη του στην Μακεδονική Γη των ΑΙΓΩΝ.

Ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βεροίας Κος Δέλλας Αθανάσιος, η Διευθυντρια του ΚΑΠΑ Κα Αθανασια Γιαμουσταρη ,η προϊσταμένη του Ζ τμηματος Κοινωνικης Προστασιας Και Αλληλεγγυης Κα Σοφία Παναγιωτίδου, ευχαριστουν θερμά, την Αντιδημαρχια Τουρισμου Βεροιας και τον Κο Ασλανιδη Λαζαρο, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας και τον Σύλλογο Φιλων Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών, για την πολυτιμη βοηθεια τους για την υλοποιηση της δρασης για τα μελή του ΚΑΠΗ Βεροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ