Quantcast

http://picasion.com/

Αποκαλύφθηκε το Μνημείο της Προσφυγιάς στο Τσερμένι


Όλα όσα έγιναν στην επίσημη τελετή αποκαλυπτηρίων
Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της «Ελληνικής Προσφυγιάς» πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 256 Μαρτίου 2023 στην πλατεία Τσερμενίου στη Βέροια.


Ο δήμος Βέροιας, έπειτα από πρωτοβουλία και πρόταση του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας, με αφορμή και την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή και την εγκατάσταση των ελλήνων προσφύγων στην Ελλάδα, ανέλαβε να πραγματοποίσει την ανέγερση μνημείου στην πλατεία Τσερμενίου, μια προσφυγική γειτονιά της Βέροιας.


Στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι βουλευτές Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Άγγελος Τόλκας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας Αλέξανδρος Κουβακάς, ο εκπρόσωπος της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, αντισυνταγματάρχης Δημήτρης Ιωαννίδης, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, Διοικητής Α.Τ. Βέροιας, Θωμάς Μοσχόπουλος, ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μαρκούλης, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ενώ παραβρέθηκαν και μέλη της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, του Μικρασιατικού Συλλόγου Κοζάνης και του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας και αρκετός κόσμος.


Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Μπίρδας και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τους: υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, βουλευτές Λάζαρο Τσαβδαρίδη και Άγγελο Τόλκα, αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας Τασούλα Παυλίδου, ενώ τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμων ανέγνωσε ο πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Μπίρδας και της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων ανέγνωσε ο Φώτης Παπανόπουλος.


Την αποκάλυψη του μνημείου, που χαρακτηρίστηκε από τους παρεβρισκομένους ως ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο μνημείο, έκαναν οι κύριοι Βεσυρόπουλος, Καλαϊτζίδης, Βοργιαζίδης και η κυρία Παυλίδου.


Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τους: Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Άγγελο Τόλκα, Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προτεραιότητα στον Πολίτη» και υποψήφιο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Μαρκούλη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα για νέα Βέροια» Δημήτρη Τσαναξίδη, πρόεδρο Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας Τασούλα Παυλίδου, εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Φώτη Πανανόπουλο, εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων Χρήστο Γεωργιάδη και εκπρόσωπο των Προσκόπων Ανέστη Παντελίδη.

Την κατάθεση στεφάνων ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική Μπάντα του δήμους Βέροιας.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μικρασιατικά τραγούδια, με συναυλία μνήμης που παραχώρησε το μουσικό σχήμα «Μελωρυθμοί».

Δείτε φωτογραφίες:



















































































































8 σχόλια:

  1. Ο καλλιτέχνης του μνημείου ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρωμα εκλογών παντού συνοδεία ταρατζπουμ και αρχόντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μνημείο αυτό είναι στολίδι και ελπίζω να το προσέξουμε σαν τα μάτια μας, ώστε να μη βρεθούν τίποτα "καλόπαιδα" να το μαγαρίσουν, γράφοντας συνθήματα και αηδίες. Ας έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα λοιπόν κάποιοι που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Δεν είναι ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιδανικό για "βομβαρδισμό" από τους φτερωτούς μας φίλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥΦΛΕΣ.ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΟΥ.(αφιερωμενο εξαιρετικα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τις φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της τελετής τις κατανοώ,αλλά τις πόζες μπροστά στο μνημείο με χαμόγελα και κορδώματα τις αποδοκιμάζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι έγινε ρε παιδιά χάθηκε ο Ζαφείρης των νερών και του ποδοσφαίρου.
    Δεν φαίνεται πουθενά.
    Μετρά παραιτήσεις ;
    Τη δική του και του Τεχνικού διευθυντή μην ξεχάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο όσοι έχουν τσίπα παραιτούνται, οι άλλοι κάνουν ότι μπορούν για να παραμείνουν

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ