Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Υγειονομικών στο Νοσοκομείο Βέροιας


Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Μαρτίου 2023 τα Σωματεία Υγείας των Νοσοκομείων και Κ.Υ. Νομού Ημαθίας στο προαύλιο του Νοσοκομείου Βέροιας.


Στην συγκέντρωση χαιρετισμό και ομιλίες απηύθυναν, ο πρόεδρος του Σωματείου «Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Νομού Ημαθίας» Γιώργος Καρτσιούνης, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Βέροιας Ηλίας Νοβάκης, η Γραμματέας του Συλλόγου ΠΦΥ Ημαθίας 
Ευπραξία Τσιούτσια, ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Ημαθίας Φίλιππος Παπαστεργιόπουλος, το μέλος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βέροιας Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Πέτρος Κετικίδης, το μέλος Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ Ελένη Μπακιρλή, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Χρήστος Πούλος, ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας Θόδωρος Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» Τάκης Τσιουλάκος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Νίκος Νατζμέ και ο πρόεδρος των συνταξιούχων Βέροιας και Νάουσας Γιάννης Διάκογλου.

Το παρών στην κινητοποίηση έδωσαν, μεταξύ άλλων, και η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Ολυμπία Αποστόλου και ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μαρκούλης.




Όπως αναφέρουν και στο σχετικό κάλεσμα η κινητοποίηση έχει στόχο:

-Να λειτουργήσει το Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας και όχι το εμπορευματοποιημένο που προωθούν οι κυβερνήσεις και ιδιαίτερα η τελευταία που με τον πρόσφατο νόμο για το Νέο ΕΣΥ θα επιφέρει τη χαριστική βολή στο ΕΣΥ με τον κουτσουρεμένο του δημόσιο χαρακτήρα.
- Να ζητήσουμε και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών, με θέσεις μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ιδίως άμεση πρόσληψη αναισθησιολόγων που ο αριθμός τους μειώθηκε δραματικά (ενδεικτικά αναισθησιολόγος κάνει 20 εφημερίες).
- Προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας και την πρωτοβάθμια υγεία.
- Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
- Να φύγουν οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία.
- Επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο εκπαιδευμένο προσωπικό.
- Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
- Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη Δημόσια Υγεία, για να μπορούν να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες.
- Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και την αποζημίωση εφημεριών του υγειονομικού προσωπικού.




Αφού ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες, το ραντεβού ανανεώθηκε, τόσο στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς όσο και στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν μετά το Πάσχα τα Σωματεία Υγείας στο κέντρο της Βέροιας, προκειμένου όπως είπε ο κ. Καρτσιούνης, να μπορούν να συμμετέχουν και οι πολίτες.

Δείτε φωτογραφίες:




































4 σχόλια:

  1. Ένταξη οι εργαζόμενοι έχουν θέμα,οι Συριζαιοι και η μέρα 25 τι πήγαν να κάνουν,δουλεύουν εκεί στο νοσοκομείο,όχι βέβαια απλά γίνονται ενοχλητικοί, έλεος πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημόσιος υπάλληλος είναι ή ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ...
    Και οι περισσότεροι με " μέσον "...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολοι που βρεθηκαν εκει δεν ξερουν τιποτα
    και
    ξερεται τα παντα εσεις που πρεπει να εισαστε μαλλομενη
    και με τον εαυτο σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ