Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

8 δισεκατομμύρια λουλούδια ανθίζουν κάθε χρόνο στη Βέροια - Τι δήλωσε η Πιλιτσίδου στο MEGA

Εκατοντάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σπεύδουν στην Βέροια, προκειμένου να θαυμάσουν, αλλά και να μυρίσουν τα οκτώ και πλέον δισεκατομμύρια λουλούδια που ανθίζουν κάθε χρόνο, τέτοια εποχή στον κάμπο της Ημαθίας.

Οι ανθισμένες ροδακινιές εκτείνονται σε περισσότερα από 170.000 στρέμματα και αυτή τη στιγμή η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Βέροιας είναι στο 60%.

Η Γιάννα Πιλιτσίδου, πρόεδρος Τουριστικού Ομίλου Βέροιας, μίλησε στο MEGA για το φαινόμενο αυτό και έδειξε την υπέροχη εικόνα που ταξιδεύει σ' ολόκληρο τον πλανήτη.

«Οι ροδακινιές εκτείνονται σε μια έκταση 176.000 στρεμμάτων και αποτελούν τον κάμπο της Ημαθίας και της Πέλλας. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, οι ροδακινιές της Βέροιας ανθίζουν από τις αρχές Μαρτίου μέχρι το τέλος του μήνα», είπε αρχικά η δραστήρια Πρόεδρος.

«Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας από το 2017 έχει ξεκινήσει δράσεις όπως ποδηλατάδα και πεζοπορία, με σκοπό να αναδειχθούν οι ανθισμένες ροδακινιές»

Η κ. Πιλιτσίδου αναφέρει πως στα ξενοδοχεία της Βέροιας υπάρχει μια πληρότητα 60% λόγω της προσέλευσης τουριστών που θέλουν να θαυμάσουν τις ανθισμένες ροδακινιές.

«Μακάρι να υπάρξει ένα πρόγραμμα που να επιδοτεί τους αγρότες να κάνουν τα χωράφια τους την άνοιξη επισκέψιμα. Συνδυάζουμε την ιαπωνική ποίηση – τα χαϊκού στιχάκια – με τον διαγωνισμό φωτογραφίας».

Πηγή - Φώτο: Μάνος Γαμπιεράκης

2 σχόλια:

  1. «Μακάρι να υπάρξει ένα πρόγραμμα που να επιδοτεί τους αγρότες να κάνουν τα χωράφια τους την άνοιξη επισκέψιμα. Συνδυάζουμε την ιαπωνική ποίηση – τα χαϊκού στιχάκια – με τον διαγωνισμό φωτογραφίας».
    ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΒΡΕΙΤΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝΘΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ
    ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ...ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να εύρισκαν και έναν τρόπο να πουλούσαν και τα ροδάκινα θα ήταν ακόμα καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ