Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Αγρίνιο «ζήλεψε» τη Βέροια - Θέλουν να κατοχυρώσουν προϊόντα, όπως κάναμε εμείς με το ρεβανί μας

Η ηλεκτρονική εφημερίδα sinidisi.gr που κυκλοφορεί στο Αγρίνιο, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου παρουσίασε ένα άρθρο με τίτλο: «Γιατί δεν κινούμαστε σαν την Βέροια που κατοχυρώνει το ρεβανί της»; 

Μέσα στην ανάρτηση ο δημοσιογράφος επικροτεί τον Δήμο μας, ο οποίος κινήθηκε πολύ στοχευμένα, προετοίμασε τον φάκελο υποψηφιότητας και τον πήγε στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας και Βιολογικής Γεωργίας, Τμήμα ΠΟΠ ΠΓΕ ΕΠΙΠ) ώστε το «Ρεβανί Βεροίας» να πιστοποιηθεί με το σήμα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

Και συνεχίζει το σχετικό δημοσίευμα: 

«Και, φυσικά, έγινε από το δήμο Βέροιας, με στόχο το ίδιο το μάρκετινγκ της πόλης. Ο φάκελος βρίσκεται στη διαδικασία της αξιολόγησης από την αρμόδια επιτροπή, βάσει της πολιτικής της Ε.Ε. για την ποιότητα και την προστασία της ονομασίας συγκεκριμένων προϊόντων, με σκοπό την προβολή των μοναδικών τους χαρακτηριστικών, τα οποία συνδέονται με τη γεωγραφική τους προέλευση και την παραδοσιακή τεχνογνωσία.

Η Βέροια έχει ρεβανί, εμείς έχουμε πίτες, έχουμε φρυγαδέλια (προσοχή! δεν τα λένε “φρυγανέλια”!), έχουμε κάμποσα πιάτα που θα μπορούσαμε να τα κάνουμε σήμα κατατεθέν της περιοχής. Σε τελική ανάλυση, με μια σωστή καμπάνια και βάθος 5-10 χρόνων ό, τι φτιάχνεις πολύ καλό μπορείς να το ντύσεις με έναν τοπικό μύθο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ