Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το απόλυτο χειμερινό φαγάκι... Χοιρινό με λάχανο!


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Αν δεις στο τραπέζι χοιρινό με λάχανο... έχει μπει για τα καλά ο χειμώνας! Ένα από τα πιο νόστιμα χειμερινά μαγειρευτά φαγητά. Από αυτά που κάθε μπουκιά που κατεβαίνει, μας ζεσταίνει το στομάχι και την ψυχή. 

Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, για αυτή την εβδομάδα μας προτείνει χοιρινό με λάχανο, δυο υλικά που ταιριάζουν τέλεια όταν παντρεύονται. Συνοδέψτε με φρέσκο ψωμί και φέτα και καλή απόλαυση!

Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

1.200 γρ. χοιρινό (σπάλα, κομμένο σε μερίδες)
1 μικρό λάχανο γύρω στο 1 κιλό
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
2 κλωνάρια σέλερι χοντροκομμένα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε πρώτα τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου.

Τα ζεματάμε για 2-3΄ σε νερό που βράζει.Τα στραγγίζουμε καλά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το χοιρινό να κάνει κρούστα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2- 3΄.

Ρίχνουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.

Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.

Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε το κρέας για τουλάχιστον 1ώρα κ 10΄ μέχρι να μαλακώσει καλά.

Τέλος προσθέτουμε το λάχανο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20΄, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ