Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παγώνη: Δεν μπορούν να κλείνουν τα σχολεία εξαιτίας των ιώσεων

H Ματίνα Παγώνη σχολίασε την έξαρση της γρίπης στη χώρα μας και μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να κλείνουν κάθε χρόνο εξαιτίας των ιώσεων. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Σήμερα» και τόνισε ότι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος θα είναι οι μήνες της γρίπες και ότι τα μάξιμουμ των κρουσμάτων θα σημειωθούν λίγο μετά της 20 Ιανουαρίου. 

Παράλληλα, επισήμανε για το άνοιγμα το σχολίων ότι οι μητέρες πρέπει να εξοπλίσουν τα παιδιά με αντισηπτικά και να φροντίσουν να τα υποβάλουν σε τεστ γρίπης ή Covid-19.

Τα παιδιά να μην πηγαίνουν σχολείο όταν είναι αδιάθετα, λέει η Παγώνη

«Επειδή τα παιδιά θα πάνε στο σχολείο μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων, θα πρέπει να τους υπενθυμίσουμε να χρησιμοποιούν αντισηπτικά, να προσέχουν. Επιπλέον καλό θα είναι οι μανούλες να κάνουν ένα τεστ γρίπης ή Covid-19 στα παιδιά. Οταν ένα παιδάκι ξυπνάει και δεν αισθάνεται καλά, δεν το στέλνουμε στο σχολείο. Και σωστά πήραν την απόφαση ότι για πέντε μέρες όποια από τα παιδιά έχουν νοσήσει, δεν προσμετρώνται οι απουσίες», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

«Ολες τις μέρες τα παιδιά γυρίζανε. Παιδότοπους, βόλτες, εμπορικά καταστήματα. Δεν γίνεται να τα κρατήσουμε στο σπίτι», ανέφερε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων η Ματίνα Παγώνη.

Τα εμβόλια της γρίπης πρέπει να διπλασιαστούν


Η Ματίνα Παγώνη ανέφερε για το εμβόλιο της γρίπης: «Τα εμβόλια που έχουν γίνει για τη γρίπη είναι στα 2,6 εκατομμύρια. Ο αριθμός αυτός πρέπει να διπλασιαστεί. Αυτή την εβδομάδα να πάει ο κόσμος να κάνει το εμβόλιο της γρίπης. Δεν υπάρχει δικαιολογία να μην κάνει κάποιος το εμβόλιο της γρίπης. Το εμβόλιο μπορεί να γίνει και στα παιδιά, σε συννενόηση με τον παιδίατρο».

Τα στοιχεία για την υποπαραλλαγή Kraken

«Η υποπαραλλαγή Kraken δεν έχει έρθει ακόμη στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε. Η υποπαραλλαγή αυτή είναι αρκετά μεταδοτική, 15-20% περισσότερο, ανήκει στην ομάδα Όμικρον, αλλά όποιος νοσήσει, τα συμπτώματα μέχρι τώρα των ασθενών ήταν απλού κρυολογήματος. Αρα σημαίνει ότι είναι διαχειρίσιμη. Την εβδομάδα αυτή και την επόμενη θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για την υποπαραλλαγή Kraken», επισήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

2 σχόλια:

  1. Να μάθετε οι γονείς να κρατάτε τα παιδιά σας στο σπίτι για 1 ,2 η και 5η 10 μέρες,δεν φταίει το άλλο παιδάκι να κολλήσει,να πάει σπίτι και να κολλήσει τους παππούδες,τα αδέρφια του τους γονείς του, άντε σας βαρέθηκα, πήρατε τα παιδιά σας και γυρίσατε όλη την Ελλάδα τώρα τις γιορτές.Να μάθετε να σέβεστε και τους δίπλα σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και συναβλιες πηγαμε ,και ευχουπολη πηγαμε , και δεντρα σε πλατεια αναψαμε , και αγορα βγηκαμε , και καφεδες στα μπαρ ηπιαμε , και μπουζουκια πηγαμε ......Και τωρα ξαφνικα να κλεισουν τα σχολεια να μην εχουμε ιωσεις .....σωστοιιιιιιι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ