Quantcast

http://picasion.com/

«Κλειδώνουν» οι έξι υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία - Τα βιογραφικά τους

Πρώτο θέμα στην πολιτική πιάτσα της Βέροιας είναι τα ψηφοδέλτια των κομμάτων. Το βασικό ζητούμενο είναι ποιοι θα είναι οι εκλεκτοί που θα σηκώσουν το βάρος της σταυροδοσίας και θα μονομαχήσουν για μια θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, τα πράγματα φαίνεται πως έχουν ξεκαθαρίσει. Σύμφωνα με πληροφορίες του veriotis.gr, οι έξι υποψηφίοι βουλευτές έχουν «κλειδώσει» και αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες... 

Στο ψηφοδέλτιο θα υπάρχει ίση ποσόστωση ανδρών και γυναικών, δηλαδή τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες!


1) ΤΟΛΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Ο εν ενεργεία Βουλευτής και πρώην υφυπουργός στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα είναι και πάλι υποψήφιος στην Ημαθία. Εδώ και δύο χρόνια που βρίσκεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έχει κάνει δυναμική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά στους υπουργούς της. 

Γεννήθηκε στη Νάουσα το 1978. Είναι έγγαμος κι έχει μία κόρη. Είναι Δικηγόρος (Πτυχίο Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πτυχίο Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Οικονομικό Δίκαιο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή). Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει διατελέσει υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής.


2) ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Μια καινούργια υποψηφιότητα στον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, είναι ο Αντώνης Μαρκούλης. Μετά την τοπική αυτοδιοίκηση ως επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Προτεραιότητα στον Πολίτη» βάζει πλέον πλώρη για την κεντρική πολιτική σκηνή. 

Ο Αντώνης Μαρκούλης γεννήθηκε το έτος 1968. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω. Είναι παντρεμένος με την Δέσποινα Χιονίδου (καταγωγή από τον Τριπόταμο) και έχει δύο παιδιά, τον Παντελή και την Αναστασία - Μαρία.

Το 1994 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος και διατέλεσε γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και άλλων επιτροπών. Το 2006, συμμετείχε στο ανεξάρτητο Νομαρχιακό ψηφοδέλτιο «ΗΜΑΘΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ» και αναδείχθηκε δεύτερος σε ψήφους σ' όλο το νομό. Το 2014 και το 2019 κατέβηκε ως υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας.


3) ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ ΦΡΟΣΩ

Μετά από 6 χρόνια παρουσίας της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, η Φρόσω Καρασαρλίδου θα ριχτεί και πάλι στην μάχη του σταυρού, επιδιώκοντας να επιστρέψει στη Βουλή. 

Γεννήθηκε το 1962 στο Γιαννακοχώρι Νάουσας. Από το 1983 έως το 2008 εργάστηκε ως νοσηλεύτρια στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Νάουσας. Από το 2008 που παραιτήθηκε, άνοιξε δική της επιχείρηση με επεξεργασία και παραγωγή αντικειμένων από γυαλί. Έχει μια κόρη, τη Βάσια.

Ήταν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τα αυτοδιοικητικά σχήματα που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2010 & το 2014 και συμμετείχε σε Κινήσεις Πολιτών και εθελοντικές ομάδες δράσης. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015 και επανεκλέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 και τον Ιούνιο του 2019.

Την θέση αυτή διατήρησε μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Έπειτα από απόφαση του δικαστηρίου και επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, ο Άγγελος Τόλκας την αντικατέστησε και αναδείχθηκε εκείνος ως νέος βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ.


4) ΤΣΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Μια ακόμη νέα υποψηφιότητα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή του Πέτρου Τσαπαρόπουλου. Ο γνωστός καρδιολόγος μετά από μια μακρά πορεία στα αυτοδιοικητικά της Βέροιας, θα δώσει την μάχη του για μια θέση στη Βουλή. Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά που κατεβαίνει ως υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας, μιας και στις εθνικές εκλογές του 2012 είχε βγει πρώτος με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜ.ΑΡ. στην Ημαθία.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασκεί την ιατρική από το 1990 μέχρι και σήμερα σαν ελεύθερος επαγγελματίας καθώς επίσης υπηρέτησε την πρωτοβάθμια περίθαλψη στο ΙΚΑ.

Το 2007 εκλέγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο με το ψηφοδέλτιο της κ. Ουσουλτζόγλου και υπηρετεί τον Δήμο από την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για μια τετραετία. Ταυτόχρονα είναι πρόεδρος των ΚΑΠΗ.

Το 2010 επανεκλέγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο με το ψηφοδέλτιο της κ. Ουσουλτζόγλου και υπηρετεί τον Δήμο από τη θέση του αντιπροέδρου του Νομικού προσώπου. Το 2012 παραιτείται για πολιτικούς λόγους. 


5) ΣΑΡΑΝΤΗ ΒΑΡΒΑΡΑ

Η δεύτερη γυναίκα που θα πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Βαρβάρα Σαράντη. Μια καθηγήτρια με έντονη συνδικαλιστική δράση και μάχιμη στους κοινωνικούς αγώνες.

Γεννήθηκε στο Κάτω Ζερβοχώρι Νάουσας και κατοικεί στη Βέροια. Είναι καθηγήτρια φιλόλογος στο 2ο Γυμνάσιο Βέροιας. Σπούδασε στο Α.Π.Θ. Για τρεις θητείες εκλέγεται εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών (αιρετή) στο ΠΥΣΔΕ Ημαθίας με τις Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις. Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 και διετέλεσε συντονίστρια της Ο.Μ. Βέροιας και της Ν.Ε. Ημαθίας.

Συμμετείχε στο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλη του 2013. Είναι μέλος της Ν.Ε. Ημαθίας, υπεύθυνη του μαζικού - συνδικαλιστικού κινήματος.

Συμμετείχε στην ομάδα Πολιτισμού των «Ενεργών Πολιτών», της δημοτικής παράταξης στη Βέροιας με επικεφαλής τον Νίκο Μπέκη. Συμμετείχε επίσης ως υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της παράταξης στις δημοτικές εκλογές τον Μάη του 2014. Yπήρξε μέλος συλλόγων γονέων & κηδεμόνων και του συλλόγου για την προστασία της κακοποιημένης γυναίκας « Έρασμος». Από το 2005 και μέχρι το 2017 είχε εκλεγεί στο Δ.Σ του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Ημαθίας.


6) ΓΙΩΤΑΚΗ ΦΑΝΗ

Μια νέα υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Φανή Γιωτάκη. Πρόκειται για μια μάχιμη δικηγόρο που έχει ξεχωρίσει για την κοινωνικοπολιτική της δράση. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Πλατύ Ημαθίας. Είναι νομικός από το 2005 και μητέρα ενός αγοριού. 

Έχει αφήσει το δικό της αποτύπωμα σε γεγονότα που έχουν απασχολήσει την ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, όπως για παράδειγμα την σεξουαλική κακοποίηση, τις υποθέσεις bullying και τις ρατσιστικές συμπεριφορές. 

Καλείται συχνά σε εκπομπές μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών, ενώ αρθρογραφεί σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας και ηλεκτρονικά sites, για προβλήματα της επικαιρότητας.

26 σχόλια:

  1. Οι θα σκίσουμε τα μνημόνια με ένα και μόνο άρθρο ας απευθυνθούν στους κατοίκους της Βόρειας Μακεδονίας που ξεπούλησαν το όνομα για ψήφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες μας ρε μεγάλε: Εσύ ήθελες ή δεν ήθελες να σκιστούν τα μνημόνια; Όσο για το δεύτερο, πως πιστεύεις ότι μπορεί να διορθωθεί το "ξεπούλημα" του ονόματος; Έτσι για να καταλάβουμε δηλαδή το πώς αντιλαμβάνεσαι τις λύσεις στα προβλήματα, να κατανοήσουμε την αντιπρότασή σου. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    2. Για το Μακεδονικο περιμενω με αγωνια την ΝΔ που ουρλιαζε να μην το αναγνωρισει (που το εχει κανει πολλακις) και τους Μακεδονομαχους που δεν εχουν κανει ουτε μια συγκεντρωση για το Μακεδονικο...Ετσι δεν ειναι;; ειναι υποκριτες ΝΑΙ η ΟΧΙ;;;

      Διαγραφή
    3. Φίλε, τα συνειδητά ψέματα του Τσίπρα ενόχλησαν και ενοχλούν και τα κατορθώματα τους την περίοδο της διακυβέρνησή του, είναι ως ένα βαθμό υπαίτιοι για την αυτοδυναμία του Μητσοτάκη στις εκλογές του 2019. Οι ψηφοφόροι στράφηκαν στον αριστερό σωτήρα το 2015 και στο δεξιό σωτήρα του 2019 και τρώμε τις σφαλιάρες απανωτά. Να δούμε πότε θα βάλει μυαλό ο Έλληνας ραγιάς.

      Διαγραφή
    4. ο έλληνας είναι ευρωπαίος πολίτης και όχι ραγιάς.Όσοι ψάχνετε κολοκοτρώνηδες μεγαλέξανδρους και χαμένες πατρίδες ξυπνήστε απ το όνειρο και διαβάστε κανα καινούργιο βιβλίο απο ξένο συγγραφέα...

      Διαγραφή
    5. "Φιλε" ...οταν δεν εχετε απαντηση πετατε ρουκετες στο απειρα δλδ αλλα λεω και αλλα ακουν τα αυτια σου. Ραγια βολεμενε

      Διαγραφή
    6. Απάντηση στον 7.55. Κάνε καμιά βόλτα αδερφέ στα πέριξ της Βέροιας και όλης της Ελλάδος να διαπιστώσεις πόσο Ευρωπαίος είναι ο Έλληνας, όταν παντού πετά σκουπίδια δεν σέβεται τίποτα και κανέναν, είναι παρτάκιας, ξερόλας και πολλά πολλά άλλα. Όχι Ευρωπαίος πολίτης δεν είναι στη συμπεριφορά και στη νοοτροπία, αλλά δεν υπάρχει χειρότερος λαός στον πλανήτη. Αυτό αποδεικνύεται κι από το γεγονός ότι ψηφίζει μια ζωή τους ίδιους και τους ίδιους, αυτούς δηλαδή που τον κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν αυτόν, τα παιδιά του, αλλά και την Ελλάδα.

      Διαγραφή
  2. Στροφή του Τσίπρα στο κέντρο και απεμπλοκή από το 3%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή εκπροσωπηση σε Βέροια και Ναουσα, Αλεξανδρεια μαυρα χαλια. εκει θα παιχτει το παιχνιδι ποιος θα παρει τους πιο πολλους σταυρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ και μισο αιώνα,μας σώζουν η ΝΔ,το Πασοκ,το Συριζα,το ΚΚΕ,
    Φτάνει πια,είδαμε που φτάσαμε από αυτά τα κόμματα στην βουλη.
    Τα αποτελέσματα τα βλέπετε κάθε μέρα στην ζωή σας.
    Ώρα για νέα κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα παρακαλούσα να μη εμφανισθούνε στα καφενεία μα ζητήσουν την ψήφο , έχω την φούρκα για την γούνα τους χαχαχαχαχα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιος είπε , καλωσορίζω τον πρόεδρο της Β. Μακεδονίας, ιδρύω στη Φλώρινα ινστιτούτο μακεδονικής γλώσσας,τα 35 δις τα έκανε 30 μαζί με το τελευταίο ομόλογο,το σούπερ απλησίαστο,το ρεύμα είδος πολυτελείας,την βενζίνη και το πετρέλαιο αφού σου πάρει δέκα σε φόρο, σου δίνει δύο επιδότηση,σε παρακολουθεί για να δει αν είσαι καλά, έχει μότο δεν είδα ,δεν ξέρω,δεν άκουσα,δεν αποστρατικοποιει τα νησιά αποστρατικοποιωντας τα,βλέπε MARDER, ταξιδεύει ανά την υφήλιο μετά γυναιξι και τεκνεις στο τζαμπε εφευρίσκοντας επενδύσεις,τονίζοντας μας ότι είναι η μοναδική επιλογή, εξάλλου το είπαν ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ επενδυτικοί κύκλοι,υπάκουος και ευγνώμων στα συμφέροντα αυτών που τον τοποθέτησαν με την ψήφο του ελληνικού λαού,έχει καταφέρει να κάνει την χώρα μας να ευημερεί, τουλάχιστον αυτό λένε όλα ΜΜΕ και σαν πατριώτες πρέπει να το πιστεύουμε,αν όχι είστε απατριδες προδότες αριστεροί . Τέλος οποίος το βρει ποιος είναι κερδίζει δωρεάν είσοδο στο ιδιωτικό αρχαιολογικό μουσείο του και έκπτωση 50% στο βρετανικό μουσείο όταν επιστρέψουν τα δανεικά Ελγίνεια από το μουσείο της ακρόπολης,έτσι λύνονται τα χρονιζοντα θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σειρά Βουλευτών 1 Τολκας 2 Καρασλαριδου 3 Τσαπαρπουλος 4 ΣΑΡΑΝΤΗ 5 Μαρκουλης 6 Γιωτακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεγάλε Βεσυροπουλε στο Δήμο Αλεξάνδρειας δεν τους βλέπεις τους Συριζαίους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γιατροί δικηγόροι σε ολα τα ψηφοδέλτια.. γιαυτό πάμε κατά διαολου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μπράβο σε όλα αυτά τα παληκάρια που δέχτηκαν μπούλινγκ από εθνικοπατέρες και κρατάνε ψηλά της σημαίας της ελευθερίας της γνώμης.
    Όσοι ακριδεξιοί κρύβονται στο σκοτάδι της ανωνυμίας ας βγουν φανερά κι ας φωνάξουν ότι είναι φιλοναζί κι ας μην το παίζουν πατριώτες και εθνικιστές.Οι Ναζί ειναι στη φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εσύ δεν κρίβεσαι στην ανωνυμία;
      Πόσο ανόητος μπορεί να είσαι;

      Διαγραφή
  11. Ως Μακεδόνες αυτό το μόρφωμα για τα διακιώματα των σκοπιανών και των Λοάτκι δεν το ψηφίζουμε. Στον Αιώνα τον Άπαντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο απλός λαός της Νότιας Μακεδονίας, απαιτεί την επιστροφή στο κίνημα, του δεύτερου στυλοβάτη της ιστορικης συμφωνίας πρεσπων, Νίκου Κοτζια.
    Σε διαφορετική περιπτωση, θα θεωρηθεί ύπουλη επιλογή του Αλέξη τσιπρα, ώστε να καρπωθει προσωπικα τις δάφνες της ιστορικής για την Ελλάδα, επιτυχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ πάλι λυπάμαι έναν "τραγωδία" που γυρνούσε και ζήταγε δανεικά γιατί έλεγε πως θα κατέβει σίγουρα υποψήφιος με το ΣΎΡΙΖΑ και θα εκλεγόταν με χίλια!!!! Μεγάλη λαχαναγορά με ποικιλία φρούτων η Αριστερά λέμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλή επιτυχία σε όλους! Ειστε εξαιρετικοί και εχετε βοηθήσει τον νομό μας απο οπου κι να εχετε δρασει. Μπραβο στον ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογη τους και μπραβο για τη εξασφαλιση 50% θεσεων στις γυναικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άλλο ένα δυνατό 🤣🤣 ψηφοδέλτιο μετά από αυτό του ΠΑΣΟΚ που ανακοινώθηκε...εεε ρε γλέντια που έχουμε να δούμε στις εκλογές....κάποιος υποψήφιος,ονόματα δεν λέμε υφυπουργός είναι ,θα κάνει περίπατο στις εκλογές με τέτοιες υποψηφιότητες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα "σκιζω" τα μνημόνια και το ΝΑΙ σε ΌΧΙ & το ΌΧΙ- ΝΑΙ...Αλλά λέω & αλλά κάνω.. πουλάς " τσαμπουκά" με την χουφτα απλωμενη....μόνο αξιοπιστία και σοβαρότητα δεν δείχνεις...πρόδωσε ΗΘΙΚΆ...έναν ολόκληρο λαό.. και με τα ίδια επαρκή έως λίγα σε δυνατότητες πρόσωπα ζητά να εμπιστευτούν ξανά τον ΣΎΡΙΖΑ...Μόνο το φλύαρο και ανεπαρκεστατο βιογραφικό τούς...τα λέει όλα...μόνο ότι δεν ήταν διαχειριστές της πολυκατοικίας τούς.. δεν γράψανε....που έχουν πετύχει...( όχι μόνο αυτοί και οι περισσότεροι και στα άλλα κόμματα)...τα μεγάλα όνειρα θέλουν μεγάλες προσπάθειες....με ποιους???.. με αυτούς...????...Από πίτα που δεν θα φας...τι σε νοιάζει κι αν καεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επειδή δεν βρίσκανε άντρες...να είναι καλά οι γυναίκες....όχι ότι θα γίνει τίποτα φοβερό.. αλλά να έχουμε και γυναίκες.. Η μόνη δύναμη που δεν θέλει ερωτήσεις για να δώσει απαντήσεις.. είναι ο χρόνος....και για όλους αυτούς έδωσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ