Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αν βάζεις τυρί στα μακαρόνια, υπάρχει ένας λόγος να το ξανασκεφτείς

Αδιαμφισβήτητα τα μακαρόνια είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα φαγητά, όχι μόνο των παιδιών, αλλά και των μεγάλων. Το πιο κλασικό και αγαπημένο είναι τα μακαρόνια με κιμά αλλά και τα μακαρόνια με σκέτο τυρί! Γνωρίζεις όμως τα πάντα γι’ αυτό τον συνδυασμό; Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτός δεν μοιάζει να είναι ένας καλός συνδυασμός. Πιο συγκεκριμένα η εξήγηση βασίζεται καθαρά στα συστατικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα τα μακαρόνια και το τυρί.

Τα μακαρόνια, λοιπόν, περιέχουν άμυλο, που έχει διαφορετικό χρόνο πέψης από την πρωτεΐνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η πέψη και να οδηγεί σε ζύμωση κι άλλα πεπτικά προβλήματα. 

Γι’ αυτό και μπορεί να αισθένεστε πιο φουσκωμένοι όταν τρώτε μακαρόνια και να μην φταίει η ποσότητα που καταναλώσατε. Από εδώ και πέρα θα ξέρετε και αν νιώθετε έτσι μετά από κάθε γεύμα ίσως πρέπει να βάζετε λιγότερη ποσότητα τυριού.

3 σχόλια:

  1. Μια χαρα ειχαμε στην ζωη και θα μας την στερησετε και αυτην!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το τόσο σημαντικό άρθρο πρέπει να δημοσιευτεί τουλάχιστον στους TIMES της νέας Υόρκης. Ότι ναναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ