Quantcast

http://picasion.com/

«Στέναξαν» και φέτος οι πάγκοι στο Αιγίνιο

Επέστρεψε η εμποροπανήγυρη μετά από 2 χρόνια
Ολοκληρώνεται την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 η 94η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου, που επέστρεψε έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, λόγω πανδημίας. Η πρώτη εμποροπανήγυρη που λειτούργησε στη χώρα το 1926 και μια από τις μεγαλύτερες της Κεντρικής Μακεδονίας και της χώρας, με εκατοντάδες πάγκους με προϊόντα κάθε λογής, δεκάδες ψησταριές και καντίνες με γλυκά, να απλώνονται σε μια τεράστια έκταση 40 περίπου στρεμμάτων, το 10ήμερο της λειτουργίας της δέχεται χιλάδες επισκέπτες καθημερινά. Πολλοί είναι και οι Ημαθιώτες που κάθε χρόνο επισκέπτονται την εμποροπανήγυρη του Αιγινίου για βόλτα, ψώνια και φαγητό.




Ποιός δεν πήγε Αιγίνιο και δεν έφυγε με μια αρμαθιά κάλτσες, αυτές τις «12 ζευγάρια 5 ευρώ λέμε!». Ή ποια δεν «έσκαψε» μανιωδώς μέσα σε ένα βουνό από χρωματιστά βρακιά να βρει νούμερο και σχέδιο, υπό τους ήχους του μικροπωλητή στο αυτί της «έλα καλέ κυρία πάρε πάρε!».


Και μετά από έναν δίωρο -τουλάχιστον- αγώνα, με τα αυτιά να βουίζουν από τη φασαρία και από τα μάτια να έχουν περάσει όλες οι τάσεις της μόδας κρεμασμένες πάνω από τους πάγκους, ήρθε η ώρα για κανένα σουβλάκι, κοκορετσάκι, κοντοσούβλι. Τα κρεατικά προσγειώνονται στο τραπέζι στον κλασσικό πλαστικό δίσκο, οι πατάτες και τα τζατζίκια σε πλαστικό πιατάκι, κέτσαπ, μουστάρδα, λεμονοχυμός, αντισηπτικό παραδίπλα και αν είσαι... τυχερός, τρως με το κλαρίνο να «σπαρταράει» δίπλα στο αυτί σου.




Και σαν να μην ήταν όλα αυτά αρκετά για μια βραδιά, φεύγοντας, έτσι για να αντέξεις την απόσταση μέχρι το αυτοκίνητο, να μην πάρεις και μια μερίδα ζεστούς λουκουμάδες; Με σοκολάτα; Και τριμμένο ξηρό καρπό; Και χαλβά φαρσάλων για την γιαγιά που περιμένει στο σπίτι; Άλλη απόλαυση όμως να προσπαθείς να τσιμπήσεις τον τραγανό λουκουμά με το μικροσκοπικό εύθραυστο πιρουνάκι, την ώρα που από τον καρπό σου κρέμονται πλαστικές σακούλες με εσώρουχα, ξύλινους πλάστες, κοντάρια σκούπας, πατάκια μπάνιου και παντόφλες.

Αλλά, αυτό είναι το Αιγίνιο!

*Το παρόν δεν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Οι καταστάσεις δεν είναι φανταστικές και οποιαδήποτε ομοιότητα δεν είναι καθόλου συμπτωματική και ανταποκρίνεται εντελώς στην πραγματικότητα

Δείτε το φωτορεπορτάζ του veriotis.gr από το Αιγίνιο:






























11 σχόλια:

  1. Πήγα σήμερα. Όλα πανάκριβα..
    Στο παζάρι της Βέροιας τα βρίσκεις πιο φθηνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρεχουν όλοι σαν τα πρόβατα !!
    Μπεεεεεε
    Αυτοι είμαστε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΡΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.ΜΟΝΟ Η ΜΕΤΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ,ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΕΙΝΑΙ OTI AΡΠΑΞΟΥΜΕ.ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ ΕΔΩ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να γνωρίζουμε τόσες λεπτομέρειες σημαίνει πως όλοι μπήκαμε στην περιέργεια να πάμε! Υπάρχει και το προνόμιο του να μην πάτε κάπου που προσβάλλει την αισθητική σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά συγχαρητήρια στον δημοσιογράφο για το φοβερό του κείμενο... Έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε στημμένα δελτία τύπου και ξυλινο δημοσιογραφικό λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΑΠ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ...

      Διαγραφή
  6. Εμεινε κανένα βρακί ή τζάμπα θα πάμε σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γύφτοι και λαθρομετανάστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ