Quantcast

http://picasion.com/

Δεν παίζονται! Τρέλαναν την ΔΕΘ και τους Άραβες οι Τσαχουριδαίοι!

Χόρευαν με τις κελεμπίες «Πατρίδα μ’ αραεύω σε»
Στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης βρέθηκαν την Τετάρτη 14 ΣΕπτεμβρίου οι αδελφοί Τσαχουρίδη.Ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος το βράδυ εμφανίστηκαν στην σκηνή της ΔΕΘ, παρουσιάζοντας την μουσική παράσταση «Μνήμη μας…» στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με παρουσιάστρια της εκδήλωσης την Ζήνα Κουτσελίνη.




Όπως σε κάθε εμφάνισή τους, ο κόσμος κάτω από την σκηνή ξεσηκώθηκε με τα τραγούδια τους και όλοι έγιναν ένας τεράστιος κύκλος χορεύοντας ποντιακά και μικρασιάτικα. Συνηθισμένη εικόνα για στις εμφανίσεις των Τσαχουριδαίων, όπου υπάρχει ποντιακός ελληνισμός. Άραβες με την λευκή τους κελεμπία, να ακούν Τσαχουριδαίους και να χορεύουν «’Σ σα ξένα είμαι Έλληνας και ’ς σην Ελλάδα ξένος» έχετε όμως ξαναδεί; Ε, συνέβη ΚΑΙ αυτό στην εμφάνισή τους στην ΔΕΘ.




Κατά την άξιφή τους στον χώρο της Έκθεσης, οι αδελφοί Τσαχουρίδη επισκέφθηκαν το περίπτερο της τιμώμενης χώρας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου εκεί τους ζητήθηκε να παίξουν κάποια ποντιακά τραγούδια. Οι Άραβες φαίνεται ότι μαγεύτηκαν από την μουσική, σηκώθηκαν και άρχισαν να χορεύουν. Μια ευχάριστή έκπληξη και για τους επισκέπτες που έτυχε να περνάνε εκείνη την ώρα από το περίπτερο και στάθηκαν να απολαύσουν το πρωτοφανές θέαμα, άραβες με κελεμπίες να χορεύουν σε ποντιακούς ρυθμούς.

Δείτε το βίντεο:

  










4 σχόλια:

  1. Όταν σας λέω ότι οι Πόντιοι είναι παγκόσμιοι και κοινής αποδοχής εσείς με ορμάτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ μορέ , το παρατραβήξετε .....έλληνες είμαστε ...μη τρελαίνεστε και θέλετε να ξεχωρίζεστε , έλεος .....

      Διαγραφή
    2. Στον (Ανώνυμος17 Σεπτεμβρίου 2022 - 1:45 μ.μ.)
      Είδες που με ορμάς;
      Είπα εγώ ότι δεν είμαστε Έλληνες (με κεφαλαία γράφεται); Φυσικά και είμαστε Έλληνες, ούτε τρελαινόμαστε ούτε θέλουμε να ξεχωρίζουμε.

      Διαγραφή
  2. Μύρισαν πετραιλοδολαρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ